Svenska Cykelförbundet

Fantastiska nyheter! Det blir en Mountainbike E-bikeklass vid Gotland Grand National 2021!

Dela

Nordic Sport & Event, som arrangerar Gotland Grand National (GGN) tillsammans med EMX Gotland, inför en helt ny klass inför årets tävling. För 38:e året i rad arrangeras GGN och med ca 3000 deltagare varje år, satsas det nu på E-Bike tillsammans med Svenska cykelförbundet (SCF) och Svenska Motorsportsförbundet (Svemo).

Fotograf: Tommy Evaldsson
Fotograf: Tommy Evaldsson

29 juni släppte Svenska Cykelförbundet, tillsammans med SVEMO, den stora nyheten att det blir en MTB E-bikediciplin. Mer om det går att läsa här. Idag kommer nästa glädjande besked; MTB E-bike står med på programmet under Gotland Grand National (GGN) 2021! 

Jag har kört mycket E-bike under de sista 2 åren och det går verkligen att köra riktigt hårt på E-Bike och ta ut sig till max om man vill, säger Malin Lindgren, Tävlingsansvarig MTB, BMX & Trial, Svenska Cykelförbundet.

Torsdagen 28 oktober 2021 (dagen innan GGN startar) genomförs tävlingarna med samma upplägg och villkor som GGN i grunden. Cykeltiden blir 2 timmar och segraren i de olika klasserna är den som tar sig runt flest varv på kortast tid.

E- Bike är en växande sport ute i Europa och är på gång i Sverige, men ännu finns det inga större tävlingar. Vi ser mycket fram emot att få arrangera en E- Biketävling som genomförs på ca 10 km av de totalt 22 km som hela GGN banan är, säger Conny Bohlin, VD Nordic Sport & Event.

Tävlingen delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet 250w/25km/h, samt en över 250w som kommer att ligga under Svemo.

Aktuella klasser år 2021: 

  • Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer
  • Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar
  • Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer
  • Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar
  • Pedalec Över 250w, Damer
  • Pedalec Över 250w, Herrar

Gotland Grand National går av stapeln 29-30 oktober 2021. Mer om det går att läsa här.

Läs även artikeln om den nya MTB E-bikegrenen på Cykla.se

För ytterligare information:

  • Malin Lindgren, Svenska Cykelförbundet, 08-6996367
  • Conny Bohlin, Nordic Sport & Event, 0708-249494
  • Tony Olsson, Svenska Motorsportsförbundet, 011-4600739

Nyckelord

Bilder

Fotograf: Tommy Evaldsson
Fotograf: Tommy Evaldsson
Ladda ned bild
Fotograf: Tommy Evaldsson
Fotograf: Tommy Evaldsson
Ladda ned bild
Fotograf: Tommy Evaldsson
Fotograf: Tommy Evaldsson
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum