Fastighetsägarna

Fastighetsägarna GFR delar ut stipendium

Dela
Fastighetsägarna GFR utlyser med start 2023 ett uppsatsstipendium på 30 000 kronor. Syftet är att uppmuntra studenter att intressera sig för fastighetsbranschens frågor.

Fastighetsbranschen utgör samhällets infrastruktur och är en av Sveriges största och viktigaste branscher. I en föränderlig omvärld är branschen ständigt i behov av nya kunskaper. Fastighetsägarna GFR har därför beslutat sig för att instifta ett uppsatsstipendium på 30 000 kronor. Uppsatsen ska ha en tydlig koppling till fastighetsbranschens verksamhet och vara skriven under perioden 1 januari till 31 juli 2023.

- Vi hoppas att stipendiet ska få fler studenter att intressera sig för fastighetsbranschens frågor. De är mångfacetterade, intressanta och komplexa. Som branschorganisation engagerar vi oss i allt från stadsutveckling och hyresmarknadens funktionssätt till skatter, energi- och trygghetsfrågor. Det finns många intressanta frågeställningar säger Rikard Ljunggren, vd på Fastighetsägarna GFR.

Studenter från samtliga akademiska discipliner är välkomna att söka stipendiet. Uppsatsen ska dock vara skriven på ett lärosäte som ligger i Fastighetsägarna GFR:s region. Stipendiet finansieras av Fastighetsägarnas projektmedelsfond. 

Läs mer här: https://www.fastighetsagarna.se/om-oss/organisation/fastighetsagarna-gfr/stipendiefonden/

Kontakter

David BjörnbergOmvärldsanalytiker Fastighetsägarna GFR

Fastighetsägarna GFR: Västra Götalands län, Värmlands län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län och västra Östergötlands län.

Tel:031-755 33 03david.bjornberg@fastighetsagarna.se

Bilder

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fastighetsföretag ger Trollhättans Stad toppbetyg9.6.2023 13:15:00 CEST | Pressmeddelande

Fastighetsföretag i Trollhättans Stad ger kommunen väl godkänt. Det visar undersökningen Fastighetsföretagarklimatet från Fastighetsägarna. I totalrankingen kvarhåller Trollhättan ett högt resultat, och i de flesta sakfrågorna är fastighetsägare mer nöjda med upplevelsen att verka i kommunen jämfört med snittet. Framför allt är företagen nöjda med kommunens engagemang i utvecklingen av centrum. Fastighetsföretagen fortsätter också ge kommunens hantering av plan- och bygglovsärenden ett högt betyg. Däremot minskar det positiva omdömet något i vissa sakfrågor jämfört med 2021, så som att handläggningstiderna bedöms som mindre rimliga.

Framgångsrika stadskärnor vågar vara unika8.6.2023 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Framgångsrika stadskärnor drar nytta av sina unika förutsättningar och anpassas efter människorna som bor och vistas där för att skapa ökade flöden och högre omsättning. Det visar rapporten Cityindex Insikt som är ett samarbete mellan Fastighetsägarna och HUI Research. Årets rapport kartlägger vad som utmärker de mest framgångsrika stadskärnorna bland kategorierna studentstäder, besöksnäringsstäder, pendlingsstäder och landsbygdsstäder. Rapporten visar att de mest framgångsrika stadskärnorna, oavsett vilken kategori de tillhör, är de som lyckas dra nytta av sina unika förutsättningar. Dessa stadskärnor vet också vet vad som attraherar människorna som vistas där och kan omsätta det till att skapa flöden och större tillväxt. – Genom att belysa de gemensamma nämnarna för de mest framgångsrika stadskärnorna inom de olika kategorierna kan vi ge nya perspektiv och inspirera till konkreta åtgärder för andra jämförbara städer, säger Christina Friberg, expert stadsutveckling, Fastighetsägarna M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum