Djurens Rätt

Fem skåningar i Djurens Rätts riksstyrelse

Dela
För första gången i Djurens Rätts 139-åriga historia arrangerades organisationens riksstämma digitalt under Kristi Himmelsfärdshelgen. Under riksstämman valdes nya ledamöter in i Djurens Rätts riksstyrelse. Camilla Bergvall, Malmö, omvaldes som riksordförande och Anna Hjalmarsson, Ystad, valdes in som ny ledamot. Därmed utgörs nu en majoritet av styrelsen av skåningar!
Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall. Foto: Petrus Iggström
Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall. Foto: Petrus Iggström

Under Djurens Rätts riksstämma i helgen fick Camilla Bergvall förtroendet som riksordförande i ytterligare två år för organisationen. Ny ledamot i styrelsen blev bland andra Anna Hjalmarsson, hemmahörande i Ystad. Sedan tidigare återfinns Sofia Kamlund, Helsingborg, samt Skånebördiga Peter Holmberg och Amanda Bengtsson, i Djurens Rätts riksstyrelse.

- Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda Djurens Rätt framåt i ytterligare två år. Att få göra det tillsammans med en styrelse som visar att djurrättsengagemanget är starkt i Sydsverige är extra motiverande, säger Camilla Bergvall om sitt omval som riksordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätts arbete har genererat i många framgångar för djuren de senaste åren. Burhållning av hönor är på kraftig tillbakagång och köttkonsumtionen minskade rekordartat under 2020. Nu siktar organisationen mot högre höjder som ska förändra situationen för de djur som är flest och har det sämst.

- Nu är det dags att växla upp arbetet för djuren ytterligare. På helgens riksstämma fattades beslutet att vi framöver ska ha ännu tydligare fokus på att nedmontera djurfabrikerna, men vi har också mycket på gång gällande handlingsplaner för utfasning av djurförsök och när det gäller en total avveckling av minkfarmningen, avslutar Camilla Bergvall.

Om Djurens Rätt
Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Organisationen verkar, tillsammans med sina medlemmar, genom demokratisk opinionsbildning, politisk dialog och företagssamarbeten för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst.

Samtliga invalda ledamöter i riksstyrelsen:

Riksordförande
Camilla Bergvall, 31 år, Malmö

Ledamöter
Sofia Kamlund, 30 år, Helsingborg
Tina Hogevik, 29 år, Stockholm
Tommy Ringlöw, 25 år, Umeå
Peter Holmberg, 39 år, Stockholm (ursprungligen från Trelleborg)
Amanda Bengtsson, 32 år, Stockholm (ursprungligen från Landskrona)
Ida Ahlström, 30 år, Växjö
Sophie Gripenberg, 31 år, Stockholm
Anna Hjalmarsson, 34 år, Ystad

Suppleanter
Christian Nordström, 40 år, Göteborg
Edvin Kvamme, 28 år, Stockholm
Andreas Nordvall, 34 år, Göteborg

Djurens Rätts riksstämma ägde rum digitalt den 15 - 16 maj. Här kan du läsa mer om riksstyrelsen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall. Foto: Petrus Iggström
Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall. Foto: Petrus Iggström
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Djurens Rätt exponerar den plågsamma kopplingen mellan minkfarmer och djurfabriker12.4.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Djurens Rätt visar i en ny rapport att minkfarmerna i Sverige bidrar till minst 30 miljoner fiskars död per år, detta förutom de hundratusentals minkar som dödas för sin päls. Genom fodertillverkning kopplad till utfiskade hav och kycklingfabriker, visar rapporten ekonomiska kopplingar mellan minkfarmer och andra djurfabriker. Djurens Rätt vill se ett förbud mot minkfarmer som en främsta lösning på problemen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum