Riksteatern

FeminEast 2019

Dela

Återigen tar världstjärnor plats på scen under årets FeminEast arrangerat av Riksteatern. FeminEast har under åren lyft fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. På plats i år är bland annat Darya Dadvar, en av Irans populäraste kvinnliga artister.

Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern

Riksteatern arrangerar för fjärde året i rad FeminEast. Denna gång med klassisk musik, psykedeliska riff samt post-progressiv jazz och funk med musiker från bland annat Kurdistan, Iran, Argentina, Turkiet och Egypten. FeminEast riktar strålkastarljuset mot kvinnliga artister som med sina röster tar plats, revolutionerar, banar väg och förändrar - i en värld där alla inte har samma förutsättningar. Nytt för i år är att publik runt hela Sverige kan ta del av konserten med Tanblues eftersom den kommer att sändas digitalt. Tanblues är ett enastående musikaliskt möte mellan superstjärnan Josette Bushell-Mingo och den högt renommerade musikern Tahmoures Pournazeri.

Stockholm och Göteborg får besök av världsstjärnan Darya Dadvar. Hon anses vara en av de mest innovativa artisterna inom World Music idag och också en av Irans populäraste kvinnliga artister.

- FeminEast är en av årets höjdpunkter på Riksteatern för alla som är intresserade av konstnärliga röster som sällan får höras. Det handlar om konst som vi inte skulle få möjlighet att ta del av på något annat sätt än just här och nu på FeminEast, säger Dritëro Kasapi, teaterchef.

FeminEast pågår mellan 23 november och 1 december i Stockholm, Göteborg och Uppsala samt via digitala sändningar.

För mer information och program:

https://www.riksteatern.se/femineast

Pressbilder:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/femineast-2019

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum