Riksteatern

FeminEast 2019

Dela
Återigen tar världstjärnor plats på scen under årets FeminEast arrangerat av Riksteatern. FeminEast har under åren lyft fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. På plats i år är bland annat Darya Dadvar, en av Irans populäraste kvinnliga artister.
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern

Riksteatern arrangerar för fjärde året i rad FeminEast. Denna gång med klassisk musik, psykedeliska riff samt post-progressiv jazz och funk med musiker från bland annat Kurdistan, Iran, Argentina, Turkiet och Egypten. FeminEast riktar strålkastarljuset mot kvinnliga artister som med sina röster tar plats, revolutionerar, banar väg och förändrar - i en värld där alla inte har samma förutsättningar. Nytt för i år är att publik runt hela Sverige kan ta del av konserten med Tanblues eftersom den kommer att sändas digitalt. Tanblues är ett enastående musikaliskt möte mellan superstjärnan Josette Bushell-Mingo och den högt renommerade musikern Tahmoures Pournazeri.

Stockholm och Göteborg får besök av världsstjärnan Darya Dadvar. Hon anses vara en av de mest innovativa artisterna inom World Music idag och också en av Irans populäraste kvinnliga artister.

- FeminEast är en av årets höjdpunkter på Riksteatern för alla som är intresserade av konstnärliga röster som sällan får höras. Det handlar om konst som vi inte skulle få möjlighet att ta del av på något annat sätt än just här och nu på FeminEast, säger Dritëro Kasapi, teaterchef.

FeminEast pågår mellan 23 november och 1 december i Stockholm, Göteborg och Uppsala samt via digitala sändningar.

För mer information och program:

https://www.riksteatern.se/femineast

Pressbilder:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/femineast-2019

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum