Skogsstyrelsen

Fest i skogen för hela familjen

Dela

Testa ett luftgevär. Spana in en maffig skogsmaskin. Gå en tipsrunda och lär dig knepen som leder till godaste matsvampen. Avrunda med att grilla en gratis korv. 27 augusti blir det fest i skogen för hela familjen på Spikbodarna i Östersund.

Tillsammans med ett tiotal olika företag och organisationer bjuder Skogsstyrelsen in till Skogens dag med särskilt fokus på barnfamiljer. Här kan man uppleva allt vad skogen har att erbjuda.

Det finns ponnyridning, Hitta Vilse, möjlighet att titta närmare på skogsmaskiner, gå tipspromenad, testa luftgevärsskytte. Lär dig mer om djurens spår och spillning eller få råd och tips om matsvamp. Arrangemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på saft, kaffe, frukt och korv som man själv grillar.

- Det finns flera syften med den här dagen: att lyfta fram vad skogen har att erbjuda dels som bas för skogsnäringen och dels som källa för rekreation och fritidsaktiviteter med förhoppning att öka intresse och kunskapsnivå hos besökarna. Det kommer behövas folk som jobbar med skog även i framtiden. Kanske kan vi så ett frö hos någon som så småningom leder till att de söker sin försörjning där. Utöver detta finns ett folkhälsoperspektiv där skogens positiva inverkan på fysisk och psykisk hälsa är väl känd, säger Henrik Wikström, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Östersund.

Givetvis finns Skogsstyrelsen på plats men här finns även Bäcka hästar, Civilförsvarsförbundet, Gällö Skog, Jämtkraft, Jämtlands Gymnasium Torsta, Korpen Storsjön, Lrf konsult, Naturskyddsföreningen/natursnokarna, SCA, Svenska Jägareförbundet, Östersunds Mykologiska förening.

Var? Spikbodarna, Östersund

När? 2017-08-27, 10:00-14:00

Mer information:

Henrik Wikström, skogskonsulent, Skogsstyrelsen, 063–19 45 86

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30

Bilder

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum