Stockholms stad

Fler aktörer satsar på ett tryggare Sergels torg

Dela

Samarbetet På Sergels torg fortsätter växa. Från och med nästa år kommer även fastighetsägarna Afa Fastigheter och Stena Fastigheter vara en del av satsningen. Det innebär att alla stora fastighetsägare runt torget nu väljer att bidra till trygghetsskapande, brottsförebyggande och trivselskapande åtgärder tillsammans med näringsliv och civilsamhälle. Igår signerades det nya avtalet för tre år framåt.

Alexander Ojanne, social-och trygghetsborgarråd (S), Stockholms stad.
Alexander Ojanne, social-och trygghetsborgarråd (S), Stockholms stad.

– Sergels torg ska vara en levande, välkomnande och trygg plats för alla stockholmare och besökare. Platsen rymmer stora kvaliteter, här samlas människor i alla åldrar för att demonstrera, diskutera och ta del av kultur. Det är ett styrkebesked att fler aktörer nu ansluter för långsiktig samverkan kring utvecklingen av Sergels torg, säger social- och trygghetsborgarråd Alexander Ojanne (S).

Sedan starten 2020 har platssamverkan På Sergels torg utvecklats varje år. Från att i början bara omfatta sommaren, erbjuds nu aktiviteter hela året runt. Samarbetet är framgångsrikt och insatserna har bland annat lett till ett tryggare torg, där allt fler väljer att stanna till för att ta del av aktiviteterna som erbjuds. I somras besökte 70 000 personer torget för att få uppleva cirkus, dans, akrobatik och musik.

Igår tecknade aktörerna ett nytt treårigt avtal för 2023-2025 och ytterligare två fastighetsägare runt torget anslöt sig till samverkan, Afa Fastigheter och Stena Fastigheter.

– För oss är livet mellan våra fastigheter lika viktigt som livet i dem. Det är en självklarhet att kroka arm med andra för att skapa större värde i våra områden. Genom På Sergels torg kan vi skapa en levande plats med trygghet och trivsel där människor vill vistas. En plats fylld med konst, kultur och aktiviteter som får besökare att må bra, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

– Vårt fastighetsbestånd finns nästan uteslutande innanför Stockholms tullar och vi vill bidra till ett tryggare Stockholm och ett mer levande City. Vi har flera hus i närområdet inte minst Sergel Nova som direkt frontar Sergels Torg. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga – och glada – på vägen till och från sina arbetsplatser, säger Tomas Ingemarsson, chef Afa Fastigheter.

På Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete mellan Stockholms stad, Afa Fastigheter, AMF Fastigheter, Axfast, City i Samverkan, Gålöstiftelsen, Stena Fastigheter och Vasakronan.

Följ projektet På Sergels torg i sociala medier @pasergelstorg.

Sergels torg - Upplev Stockholm

Presskontakt social-och trygghetsborgarråd Alexander Ojanne:

Tomas Gustavsson
E-post: tomas.gustavsson@stockholm.se, telefon: 076-122 91 99

Presskontakt På Sergels torg:

Maria Stigle
Verksamhetsansvarig Platssamverkan Sergels torg, Samordnare Vision Klara
E-post: maria.stigle@stockholm.se, telefon: 076-120 90 62


Nyckelord

Bilder

Alexander Ojanne, social-och trygghetsborgarråd (S), Stockholms stad.
Alexander Ojanne, social-och trygghetsborgarråd (S), Stockholms stad.
Ladda ned bild
PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.
PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.
Ladda ned bild
Tomas Ingemarsson, chef på Afa Fastigheter.
Tomas Ingemarsson, chef på Afa Fastigheter.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum