Järfälla Kommun

Fler villatomter i Järfälla

Dela

Nya villatomter i västra Jakobsberg kommer att finnas till försäljning inom ett till två år. Nu går Järfälla kommun vidare med Alpvägen och planerna som omfattar 31 villatomter i fint läge intill naturreservat och kollektivtrafik.

Tomterna på Alpvägen har ett attraktivt läge i västra Jakobsberg, nära till spårbunden kollektivtrafik, barnvänliga lekmiljöer och granne med Görvälns naturreservat.

– Jag upplever att det finns en stor efterfrågan på småhus och villatomter i Järfälla, och det känns väldigt positivt att vi nu kan ge möjlighet för 31 blivande småhusägare att förverkliga sina husdrömmar, säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd.

Järfälla kommun bygger ut tillhörande gator, vatten- och avloppssystem samt anlägger en lekplats. Ett befintligt våtmarksområde kommer att nyanläggas precis intill villaområdet.

Lågenergihus

I Järfällas Mål och budget för 2019-2021 finns uppdraget att premiera byggande av lågenergihus vid försäljning av kommunal mark för villabebyggelse. Ambitionen är att de 31 villatomterna bebyggs med hus enligt särskild energiklassning.

– Vi vill premiera hållbart och klimatsmart byggande i kommunen som kan bidra till att sänka utsläppen och samtidigt minska belastningen på de redan hårt ansträngda elnäten i Stockholmsregionen, säger Aphram Melki (C), kommunalråd.

Genomförandebeslut för utbyggnad av området Alpvägen togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 11 november.

Här kan du läsa ärendehandlingarna från kommunstyrelsen sammanträde.

Nyckelord

Kontakter

Nikoletta Jozsa (L)Kommunalråd

Nikoletta Jozsa är kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Järfälla. Presskontakt: Anders Bengtsson anders.bengtsson@jarfalla.se, 08-580 286 48 (kansli)

08-580 286 48Nikoletta.jozsa@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Avtal klart mellan Järfälla och Sagax - industriområde förvandlas till stad i Barkarby2.4.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, vars moderbolag är Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Avtal klart mellan Järfälla och Veidekke Eiendom – industriområde förvandlas till stad i Barkarby31.3.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Detaljplaner antagna - industriområde förvandlas till stad i Barkarby17.3.2020 07:20:00 CETPressmeddelande

Nu börjar Järfälla kommun förvandlingen av Veddesta industriområde i Barkarby. De antagna detaljplanerna omfattar 22 kvarter som ska utvecklas till en upplevelserik blandstad granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum