Flygbolaget BRA

Flygbolaget BRA pausar allt flyg fram till 31 maj

Dela

Regeringens och Folkhälsomyndighetens nu extra skarpa uppmaningar till befolkningen att inte resa inom landet, att stanna hemma, gör att flygresenärerna helt uteblir. BRA anpassar sin trafik utifrån förutsättningarna och har därför idag beslutat att från och med måndag 6 april pausa alla flygavgångar fram till och med 31 maj

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats

- Jag förstår att vår paus med anledning av Coronakrisen kommer att påverka en mängd resenärer och regioner i hela landet, vilket jag innerligt beklagar, säger VD Geir Stormorken.

Pandemiutbrottet med Corona och de skarpa myndighetsrestriktioner som ges för att skydda liv och hälsa och som gör att resenärer uteblir från både flyg och tåg, är något ingen tidigare upplevt. Det är ett händelseförlopp med konsekvenser som ligger långt utom något flygbolags kontroll.

Den negativa passagerarutvecklingen har gått med rasande fart. Och sedan myndigheterna började rekommendera befolkningen i Sverige att stanna hemma för att undvika smittspridning har det gått ännu snabbare.

Passagerarnas och medarbetarnas säkerhet och hälsa har alltid varit flygbolaget BRA:s absoluta fokus.

Dessa båda anledningar ligger nu till grund för att flygbolagets ledning beslutat att från och med 6 april pausa alla flygningar fram till och med den 31 maj.

BRA:s ambition är att återuppta flygtrafiken när Coronakrisen bedarrat och när det åter finns behov och förutsättningar att bedriva flygtrafik i landet.

BRA är inte det första flygbolaget som väljer att pausa all flygtrafik inom landet.

- Läget för flygbranschen i världen, i Sverige och för BRA är kritiskt, annars hade ingen tvingats ta till så pass kraftiga åtgärder som man gjort, säger Geir.

- Vi på BRA har tillsammans med övriga flygbranschen gjort allt vi kan för att utröna möjligheterna till kostnadsminskningsstöd från regeringen på både kort och lång sikt.

- Regeringens åtgärdspaket som till större delen består i att belåna verksamheten har inte passat vårt företag, avslutar Geir Stormorken.

Mellan den 6 april och 31 maj berörs cirka 10 000 bokningar av BRA:s pausade flygtrafik.

BRA som står för 30 % av inrikesflyget i Sverige och som flyger till flest städer med flest flyglinjer inom Sverige, har haft som ambition att upprätthålla tillgängligheten i landet under Coronakrisen. Bolaget har löpande anpassat trafiken allt eftersom förutsättningarna har förändrats.

Som övriga transportbolag, flyg, tåg, buss och färja, erbjuder BRA möjlighet att ha resan tillgodo längre fram. Eftersom väldigt många ringer, är belastningen på BRA:s kundcenter just nu extra hög. BRA arbetar för att alla ska få svar på sina frågor. Mer information finns via www.flygbra.se

BRA:s ordinarie, reguljära inrikestrafik, året runt:

Umeå-Bromma

Visby-Bromma

Kalmar-Bromma

Växjö-Bromma

Ronneby-Bromma

Kristianstad-Bromma

Malmö-Bromma

Ängelholm-Bromma

Halmstad-Bromma

Göteborg-Bromma

Trollhättan-Bromma

Östersund-Bromma

Sundsvall-Bromma

Visby-Malmö

Visby-Göteborg

Örnsköldsvik – Bromma

 

Säsongsflyglinjer:

Östersund-Malmö

Östersund-Göteborg

Visby-Umeå

Visby-Sundsvall

Visby-Östersund

Visby-Ängelholm

Visby-Norrköping

Sälen-Göteborg

Sälen-Växjö

Sälen-Bromma

Sälen-Malmö

Sälen-Ängelholm

Ordinarie utrikeslinjer:

Göteborg-Lyon

Växjö-Berlin

Visby-Helsingfors

Nyckelord

Kontakter

Bilder

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Flygplatsinfarten 50
168 67 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt inrikesflygbolag som före pandemins utbrott flög ca 2 miljoner årliga passagerare på 27 flyglinjer med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Det utgör ca 30% av svenskt inrikesflyg. Vidare var BRA punktligast i världen och hade Sveriges nöjdaste kunder enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex)

Med hög ambition om att flyget skall vara hållbart erbjuds resor ombord på nya moderna propellerflyg av typen ATR 72-600, världens mest klimateffektiva regionalflygplan. BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för mer än alla sina CO2-utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder dessutom sedan 2018 sina kunder att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

BRA utökar sin satsning på Gotland och börjar flyga Visby-Arlanda22.10.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 13 december förstärker BRA sin satsning på Gotland med en linje mellan Visby och Arlanda. Linjen kommer att trafikeras två gånger per dag, måndag – fredag samt söndagar. - Den nya linjen mellan Visby och Arlanda blir ett viktigt komplement som förstärker tillgängligheten mellan Gotland och fastlandet, något som efterfrågats länge av våra kunder, säger Sakarias Ronquist som är Produkt- och intäktschef på BRA.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum