Flygbolaget BRA

Flygbolaget BRA pausar allt flyg fram till 31 maj

Dela

Regeringens och Folkhälsomyndighetens nu extra skarpa uppmaningar till befolkningen att inte resa inom landet, att stanna hemma, gör att flygresenärerna helt uteblir. BRA anpassar sin trafik utifrån förutsättningarna och har därför idag beslutat att från och med måndag 6 april pausa alla flygavgångar fram till och med 31 maj

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats

- Jag förstår att vår paus med anledning av Coronakrisen kommer att påverka en mängd resenärer och regioner i hela landet, vilket jag innerligt beklagar, säger VD Geir Stormorken.

Pandemiutbrottet med Corona och de skarpa myndighetsrestriktioner som ges för att skydda liv och hälsa och som gör att resenärer uteblir från både flyg och tåg, är något ingen tidigare upplevt. Det är ett händelseförlopp med konsekvenser som ligger långt utom något flygbolags kontroll.

Den negativa passagerarutvecklingen har gått med rasande fart. Och sedan myndigheterna började rekommendera befolkningen i Sverige att stanna hemma för att undvika smittspridning har det gått ännu snabbare.

Passagerarnas och medarbetarnas säkerhet och hälsa har alltid varit flygbolaget BRA:s absoluta fokus.

Dessa båda anledningar ligger nu till grund för att flygbolagets ledning beslutat att från och med 6 april pausa alla flygningar fram till och med den 31 maj.

BRA:s ambition är att återuppta flygtrafiken när Coronakrisen bedarrat och när det åter finns behov och förutsättningar att bedriva flygtrafik i landet.

BRA är inte det första flygbolaget som väljer att pausa all flygtrafik inom landet.

- Läget för flygbranschen i världen, i Sverige och för BRA är kritiskt, annars hade ingen tvingats ta till så pass kraftiga åtgärder som man gjort, säger Geir.

- Vi på BRA har tillsammans med övriga flygbranschen gjort allt vi kan för att utröna möjligheterna till kostnadsminskningsstöd från regeringen på både kort och lång sikt.

- Regeringens åtgärdspaket som till större delen består i att belåna verksamheten har inte passat vårt företag, avslutar Geir Stormorken.

Mellan den 6 april och 31 maj berörs cirka 10 000 bokningar av BRA:s pausade flygtrafik.

BRA som står för 30 % av inrikesflyget i Sverige och som flyger till flest städer med flest flyglinjer inom Sverige, har haft som ambition att upprätthålla tillgängligheten i landet under Coronakrisen. Bolaget har löpande anpassat trafiken allt eftersom förutsättningarna har förändrats.

Som övriga transportbolag, flyg, tåg, buss och färja, erbjuder BRA möjlighet att ha resan tillgodo längre fram. Eftersom väldigt många ringer, är belastningen på BRA:s kundcenter just nu extra hög. BRA arbetar för att alla ska få svar på sina frågor. Mer information finns via www.flygbra.se

BRA:s ordinarie, reguljära inrikestrafik, året runt:

Umeå-Bromma

Visby-Bromma

Kalmar-Bromma

Växjö-Bromma

Ronneby-Bromma

Kristianstad-Bromma

Malmö-Bromma

Ängelholm-Bromma

Halmstad-Bromma

Göteborg-Bromma

Trollhättan-Bromma

Östersund-Bromma

Sundsvall-Bromma

Visby-Malmö

Visby-Göteborg

Örnsköldsvik – Bromma

 

Säsongsflyglinjer:

Östersund-Malmö

Östersund-Göteborg

Visby-Umeå

Visby-Sundsvall

Visby-Östersund

Visby-Ängelholm

Visby-Norrköping

Sälen-Göteborg

Sälen-Växjö

Sälen-Bromma

Sälen-Malmö

Sälen-Ängelholm

Ordinarie utrikeslinjer:

Göteborg-Lyon

Växjö-Berlin

Visby-Helsingfors

Nyckelord

Kontakter

Bilder

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Gårdsfogdevägen 16
16126 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA står för Braathens Regional Airlines. BRA flyger till flest orter i Sverige och med cirka 2 miljoner årliga passagerare, har BRA en marknadsandel av svenskt inrikesflyg om cirka 30 %.

BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för mer än alla sina CO2-utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder sedan 2018 alla att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

Inrikesflygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion6.4.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen slår extremt hårt mot samhället och flygbranschen. Svenska flygbolaget BRA ansöker nu om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs. En rekonstruktion skapar andrum för att kontrollerat planera för en framtida verksamhet. BRA har som ambition att stegvis återstarta bolaget och flygtrafiken igen efter sommaren, allt eftersom förutsättningarna för att bedriva flyg förbättras.

Flygbolaget BRA:s vd Geir Stormorken kommenterar regeringens förslag om kreditgarantier till svensk flygbransch17.3.2020 19:31:35 CETPressmeddelande

”Regeringens till synes generösa kreditgaranti är säkert bra, men det vi behöver är insatser som ger både omedelbara och långsiktiga likviditetseffekter - inte lån med kreditkostnader. Vi behöver även bättre tillämpbara permitteringsregler.” ”Regeringens kreditgaranti innebär ingen stimulans till branschen i allmänhet. Det sänker inga kostnader och ger inget andrum till företagen i en oerhört utsatt bransch”. ”Att ta stora lån för att betala löpande kostnader och därmed skjuta växande skulder framför sig när ingen vet hur länge detta kommer att vara, är inte något som vi varken kan eller vill.” ”Kreditgarantin från regeringen förändrar tyvärr inte något för BRA här och nu. Kommer inte stöd för att minska kostnaderna inom kort, riskerar BRA, som flyger till flest orter i Sverige och som har det största flyglinjenätet med 28 flyglinjer inom landet under år 2019-2020, att tvingas till drastiska åtgärder – med nedläggning av ytterligare flyglinjer och ännu färre flygavgångar”.

Medarbetare hos flygbolaget BRA bekräftad med COVID-19 – har ej träffat resenärer eller kollegor5.3.2020 17:32:03 CETPressmeddelande

Det föreligger ingen uppenbar risk för smittspridning inom eller via BRA. Personen som bär på smittan har inte varit på arbetet sedan den 20 februari, det vill säga sedan långt innan personen själv smittades. Personen har inte heller arbetat eller träffat kollegor efter det förmodade smittotillfället. BRA har inte heller kontaktats av den pågående smittspårning som sjukvården bedriver.