Riksteatern

Folkkäre Rennie Mirro på riksturné med intim föreställning om att åldras

Dela

Rennie Mirro spelar i en personlig föreställning om livets olika faser, om att åldras och utmaningarna i att hitta en ny riktning i livet när man måste lägga sin gamla identitet bakom sig. Vad ska man hålla på med när kroppen inte orkar och karriären som dansare tar slut? Premiär den 4 mars i Årsta.

Mitt i livet inser Rennie Mirro att han på grund av ålder och skador behöver hitta andra sätt att arbeta. Men vad ska han göra då? Om han inte kan arbeta som dansare, vem är han då?

– Jag har stått på scen och underhållit en publik större delen av mitt liv. Nu kommer jag framför öppen ridå deala med det faktum att jag precis som alla åldrats och inte längre kan dansa på det sätt min kropp lärt sig. Det finns ett vemod i att säga hejdå till något som definierat mig så starkt men även en stor hoppfullhet i det som kommer sen, säger Rennie Mirro.

Dansa Rennie! möter han sin egen mor, psykoterapeuten och dansterapeuten Francine Lee Mirro-Finer, som under föreställningens gång ställer personliga frågor. Med humor och allvar bidrar sedan Rennie Mirros svar till att veckla ut en sann berättelse om hans liv i showbiz. Ett liv format av dansen. Livsavgörande ögonblick och egensinnig berättarkonst varvas med tre exklusivt koreograferade dansnummer.

Rennie Mirro har vunnit Guldmasken vid två tillfällen och framgångsrikt medverkat i allt från Kungliga Baletten till huvudroller i musikaler som Jesus Christ superstar, Singin’ in the Rain, Grease och From Sammy with love både internationellt och på landets allra största musikalscener.

Manus och regi av Ola Lindholm, producent, författare och regissör med nästan tre decennier inom TV-världen bakom sig. Han är grammisbelönad och har vunnit TV-priset Kristallen flera gånger.

Premiär 4 mars på Folkets hus i Årsta

Medverkande
Rennie Mirro
Francine Lee Mirro-Finer (inspelad röst)

Konstnärligt team
Regi Ola Lindholm
Manus Rennie Mirro och Ola Lindholm   
Koreografi Öppningsdans Ann Mirro 
Koreografi Steppen David Dalmo 
Koreografi Sista Dansen Daniel Koivunen 
Kompositör/ljuddesigner Lennart Simonson 
Ljuddesigner Erik Häusler

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/forestallningar/dansa-rennie-

 Pressbilder finns på:
https://mediabank.riksteatern.se

För mer information: 
Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig 
anna.gerdin@riksteatern.se 
Tel: 070- 637 59 62

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum