Riksteatern

Folkkäre Ronny Eriksson på best-of turné med Riksteatern

Dela

För femte gången åker Ronny Eriksson på turné med Riksteatern runt om i Sverige. Det blir en musikalisk helkväll med satir, värme och bekymrad ståupp. Urpremiär den 1 oktober i Krokom.

Fotograf: Klara G.
Fotograf: Klara G.

Folkkäre Ronny Eriksson beskrivs som satiriker, pessimistkonsult, humanist, låtskrivare, komiker och artist. Tillsammans med kapellmästare Benneth Fagerlund har Ronny gjort fyra bejublade turnéer med Riksteatern. Nu är den populära duon tillbaka med en ny show. Greatest Hittills är en helkväll kryddad med favoriter, lite nytt, aktuellt och lite lokalt.

- Dom som har sett våra tidigare föreställningar kommer att känna igen sig.

Varför ändra på ett vinnande koncept? Ett gäng låtar, en massa prat och eminent pianospel. Förhoppningsvis får vi publiken att ta med sig lite nya funderingar om förr i tiden, nutiden och framtiden. Var framtiden längre förr?, säger Ronny Eriksson. På en turné med ett femtital stopp runt om i landet uppmärksammar och genomskådar Ronny Eriksson orättvisor, maktförhållanden och allmän bullshit på sitt alldeles egna vis.

- Att få göra detta i Riksteaterns regi känns fantastiskt. Att få resa runt i Sverige och resonera med en publik. Hitta nya smultronställen. Heja Riksteatern. Heja Sverige. Vi ses väl?, fortsätter Ronny.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Satellite Live.

Premiär 1 oktober i Krokom.

Medverkande Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund

Konstnärligt team Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund

För mer information samt turnéplan: riksteatern.se/greatesthittills

Pressbilder finns på: mediabank.riksteatern.se/blog/tag/greatest-hittills

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Klara G.
Fotograf: Klara G.
Ladda ned bild
Greatest-hittills Fotograf: Klara G.
Greatest-hittills Fotograf: Klara G.
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum