Stockholms stad

För femte året i rad: utbildningsförvaltningens tidning LÄRA är bäst i Sverige

Dela

Tidningen LÄRA hamnade överst på prispallen i kategorin ”personaltidningar” när Publishingpriset nyligen delades ut. Det är femte året i rad som LÄRA får den här utmärkelsen.

Tidningen LÄRA.
Tidningen LÄRA.

Publishingprisets jury hyllar LÄRA för "reportage som går nära, lärorika texter, bra layout och utmärkt repro och tryck".

- LÄRA är en viktig del i Stockholms stads erbjudande till lärare. Att tidningen nu får publishingpriset för femte året i rad är fantastiskt roligt och ett tecken på att vi lyckas, säger Sofia Oliv, kommunikationschef, utbildningsförvaltningen.

Tidningen LÄRA riktar sig till lärare och andra medarbetare på utbildningsförvaltningen. Den delas ut till Stockholms stads skolor och finns även på webbplatsen Pedagog Stockholm

Fakta om tidningen LÄRA

Ansvarig utgivare: Sofia Oliv

Chefredaktör: Tomas Bannerhed

Art direction och produktion: Blomquist Communication

Upplaga: 18 500 exemplar.

Fyra nummer per år.

Mer information här

Fakta om priset

Publishingpriset är en jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Tidningen LÄRA blev guldvinnare i kategorin ”Personaltidningar”. Guldvinnarna får en statyett och två gulddiplom.

Tidningen LÄRA fick också Svenska Publishingpriset 2020, 2019, 2018 och 2017 för bästa personaltidning i alla kategorier. Tidigare har LÄRA tilldelats Svenska Publishingpriset 2013, 2011 och 2009 för bästa personaltidning inom offentlig sektor. Tidningen har även fått pris av föreningen Rim (Redaktörer interna medier) för årets bästa arbetsplatsreportage 2013 och årets bästa bildjournalistik 2010.

Mer information på Publishingprisets webbplats.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Tidningen LÄRA.
Tidningen LÄRA.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum