Novamedia Sverige AB

Förändrat ledarskap för Novamedia Sverige AB

Dela

Cecilia Bergendahl, Managing Director för Novamedia Sverige AB, väljer att lämna företaget efter sex år.

Cecilia Bergendahl
Cecilia Bergendahl

Cecilia Bergendahl väljer att gå vidare och lämnar bolaget den 31 mars 2020. Hennes ansvarsområden kommer då tas över av bolagets två kvarvarande Managing Directors, Anders Årbrandt och Eva Struving.

-       Det har varit en stor förmån att vara Managing Director för Novamedia Sverige och Lotteriföreståndare för Svenska Postkodföreningen. Sedan jag började i januari 2014 har mycket skett med ny spellagstiftning, digitalisering och ökad konkurrens. Jag är oerhört stolt över att ha bidragit till framgångarna för Svenska Postkodlotteriet och den sedan länge efterlängtade etableringen av Norska Postkodlotteriet, säger Cecilia Bergendahl.

Sedan starten 2005 har Svenska Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer, tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar en lotterilicens utfärdad av Spelinspektionen. 

-       Vi är väldigt tacksamma för Cecilias värdefulla bidrag till Svenska Postkodlotteriets fortsatta framgångar de senaste sex åren och även etableringen av Norska Postkodlotteriet. Med sin expertis och engagemang har hon spelat en avgörande roll i många viktiga skeenden hos Svenska Postkodlotteriet, säger Boudewijn Poelmann, styrelseordförande för Novamedia Sverige AB.

Ledningen i Novamedia Sverige kommer framöver att utgöras av bolagets två övriga Managing Directors Anders Årbrandt och Eva Struving.

-       Svenska Postkodlotteriet har, förutom Cecilia Bergendahl, ytterligare två väldigt kompetenta och erfarna Managing Directors i Anders Årbrandt och Eva Struving. De båda kommer nu ta över Cecilias roll och ansvar, säger Boudewijn Poelmann, styrelseordförande för Novamedia Sverige AB.

Nyckelord

Kontakter

Olof Lavesson, kommunikationschef Novamedia Sverige AB
070-2368100, olof.lavesson@postkodlotteriet.se

Bilder

Cecilia Bergendahl
Cecilia Bergendahl
Ladda ned bild

Om

Novamedia Sverige AB
Novamedia Sverige AB
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm

08 - 509 270 00

Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för Svenska Postkodlotteriet. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Novamedia Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Novamedia Sverige AB

Olof Lavesson till Novamedia1.4.2019 09:00:15 CESTPressmeddelande

Olof Lavesson kommer den 1 april 2019 gå in i en rådgivande roll avseende public affairs hos Novamedia Sverige AB. Från och med den 1 januari 2020 kommer svenska lotterier lyda under den nya spellagstiftningen. För att säkra att Svenska Postkodföreningens produkter är anpassade till den nya spellagstiftningen, och samtidigt hantera andra regulatoriska frågor, stärks bolagets avdelning för licens- och regleringsfrågor upp. Uppdraget är tidsbegränsat och löper till och med den 31 december 2019. - Vi vill fortsätta att vara aktiva i skapandet av framtidens spelmarknad. Jag är därför mycket nöjd med att Olof Lavesson har valt att ansluta sig till oss, säger Anders Årbrandt, vd för Novamedia Sverige AB. Olof Lavesson var tidigare moderat riksdagsledamot. Han var ordförande i Kulturutskottet under perioden 2015–2018 då utredningen ”En omreglerad spelmarknad” gjordes och den nya spellagstiftningen beslutades av riskdagen. Han har gedigna kunskaper om den svenska spelmarknaden. Olof Lavesson a

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum