Solna Stad

Företagen ger Solna högre betyg för service och bemötande

Dela

Solna stad får högre betyg på flera områden när företagen betygsätter service och effektivitet i årets Öppna jämförelser från SKL. Solna klättrar till en femte plats bland större kommuner med högst NKI-värde.

Företagen i Solna blir allt nöjdare med stadens service och effektivitet. Solna stad får ett högre betyg av näringslivet i årets Öppna jämförelser från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och ökar inom fyra av sex serviceområden.

– Det är bra att företagen ger staden högre betyg för effektivitet och service. Ett välfungerande samarbete med näringslivet är viktigt för att skapa fler jobb och hjälpa fler solnabor in i arbete. Ett företagsklimat i toppklass är en förutsättning för stadens fortsatta tillväxt och utveckling, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Klättrar i rankning av större kommuner

Totalt sett ökar Solna stad från NKI-värde 75 till 76 i årets mätning (NKI är en förkortning för Nöjd Kundindex). Genomsnittligt NKI-värde för kommuner som deltagit i undersökningen är 72, och som jämförelse får statliga myndigheter i genomsnitt ett NKI-värde på 58. Bland större kommuner (fler än 40 000 invånare) med högst NKI-värde klättrar Solna stad i rankingen från plats 12 till plats 5.

– Tillsammans med näringslivet driver vi utvecklingen framåt. Att vi fortsätter få högre betyg av företagen i Solna är ett kvitto på att vårt ständiga förbättringsarbete ger resultat, säger Åsa Bergström, näringslivschef för Solna stad.

Företagen allt nöjdare med stadens bemötande

Alla kommuner har bedömts av företagen utifrån sex serviceområden. Solna stad ökar i den senaste mätningen inom fyra områden: information, bemötande, kompetens och effektivitet. Resultatet är oförändrat inom områdena tillgänglighet och rättssäkerhet. Bäst resultat får Solna vad gäller stadens bemötande (NKI 83) och på samtliga områden ligger staden över genomsnittet för samtliga kommuner.

Ökning inom fyra av sex myndighetsområden

Solna stad har bedömts av företagen inom sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Så här blev resultatet för 2018 för Solna stad, jämfört med året innan:

Myndighetsområde NKI 2018 Förändring sedan 2017
Brandskydd 87 Ökning från 84
Bygglov 68 Oförändrat
Markupplåtelse 69 Minskning från 72
Miljö- och hälsoskydd 73 Ökning från 72
Livsmedelskontroll 78 Ökning från 77
Serveringstillstånd 81 Ökning från 77

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum