Riksteatern

Författarparet Ulf Nilsson och Lotta Olsson gör comeback med magisk musikal

Dela

Barnboksförfattarna Ulf Nilsson och Lotta Olsson som står bakom succén Lilla stora livet är tillbaka på Riksteatern. Denna gång med en magisk musikal för årskurs 2-4. En berättelse om syskonskap, empati och fantasins kraft. För regi står Olle Törnqvist och musiken är komponerad av grammisvinnarna Amason. Firma, Masker & Magi har urpremiär den 2 oktober i Hallunda.

-Nyskriven musik, fantastiska masker och en spännande text tar oss med på en hisnande resa genom tid och rum. Firma, Masker & Magi ger barnen tillgång till en fantasieggande värld fylld av spännande saker och händelser. Konst för unga människor känns viktigare än någonsin i dessa pandemitider, säger Olle Törnqvist, regissör.

Föreställningen handlar om en ängslig lillebror och hans nyfikna storasyster som på väg hem från skolan tar en omväg och passerar affären ”Firma Masker & Magi”. Här finns fantastiska uppfinningar och konstiga masker. Den teatrala ägarinnan är upprörd över att en vän hamnat på sjukhus och frågar om barnen kan passa butiken medan hon hälsar på. En värld av magi möter barnen när de börjar utforska butiken efter att ägarinnan har åkt.

-Den handlar om magin att få vara en annan en stund. Det är ju just den magin som är teaterns och konstens kärna, säger Ulf Nilsson, manus. För uppsättningen står de hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson, regissören Olle Törnqvist och scenografen Johanna Mårtensson - teamet bakom succén Lilla stora livet. Musiken är komponerad av Grammisvinnarna Amason och My Walther har gjort föreställningens masker.

Urpremiär den 2 oktober i Hallunda, Stockholm Medverkande Nadia Hussein Victor Morell Malin Vispe* Musiker Nadia Hamouchi *Praktikant från Högskolan för scen och musik - Göteborgs universitet (gäller hösten 2020)

Regi Olle Törnqvist Manus och sångtexter Ulf Nilsson och Lotta Olsson Scenografi, kostymdesign Johanna Mårtensson Maskdesign hel och halvmasker och maskspelsinstruktion My Walther Mask- och perukdesign Eva Rizell Ljusdesign Oscar Tuominen Komposition och inspelning vinjettsång Amason Ljuddesign Markus Vass Dramaturger Ninna Tersman och Elsa Berggren Turnéledning/kostym och rekvisitateknik Lina Wollter Scen/teknisk samordning Tomas Björnlund Ljusteknik turné Oscar Tuominen Ljudteknik turné Markus Vass

För mer information samt turnéplan: riksteatern.se/firmamaskermagi

Pressbilder finns på: mediabank.riksteatern.se/blog/tag/firma-masker-magi

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum