Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid begärd avseende brott begångna på förskola i Botkyrka

Dela

Åklagaren har i dag begärt förlängd åtalsfrist till och med den 11 mars 2020 i en utredning där en man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

- Vi har ett omfattande material kvar att arbeta med, men om det inte dyker upp något oförutsett räknar jag med att kunna väcka åtal under våren, säger assistentåklagare Anna Lapinska.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 1209–20

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen och är inte tillgänglig för media. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum