Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid begärd för vållande till annans död i Norrköping - uppdaterad kl. 16.10

Dela

Åklagaren har begärt åtalsförlängning till och med den 13 mars för de båda personer som är häktade i Norrköping för vållande till annans död, grovt brott.

– Jag inväntar rättsläkarens undersökning om dödsorsaken. Detta är ett komplicerat och tidskrävande arbete. Rättsläkarens rapport kommer att vara avgörande för brottsrubriceringen och hur vi ska inrikta den fortsatta förundersökningen, förklarar kammaråklagare Anna Lander som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping. 

Förhandlingarna hålls i Norrköpings tingsrätt i dag kl 10.30 och 15.15. 

Tingsrättens målnummer: B 353-20

Åklagaren kommer att vidhålla yppandeförbud i ärendet och kommer inte heller att svara på ytterligare frågor. 

Tidigare pressmeddelanden i ärendet:

31 januari 2020

2 februari 2020

Uppdatering kl. 16.10

Norrköpings tingsrätt har beslutat att omhäkta de två personer som är misstänkta för vållande till annans död, grovt brott.

Åtal ska vara väckt den 28 februari 2020. Åklagaren bedömer att förundersökningen inte kommer att vara slutförd vid åtalstidens utgång.

Tingsrätten har beslutat om att yppandeförbudet kvarstår.

Åklagare Anna Lander svarar inte på ytterligare frågor.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Fem män begärs häktade för synnerligen grovt narkotikabrott i Vallentuna7.7.2020 10:09:43 CESTPressmeddelande

I fredags kväll gjordes ett beslag av en stor mängd narkotika i Vallentuna i norra Stockholm. Fem män greps av polis och anhölls av åklagare under lördagen på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagare har nu begärt de misstänkta häktade vid Attunda tingsrätt. Häktningsförhandlingarna hålls i dag tisdag och beräknas vara avslutade strax efter klockan 15. Åklagaren är tillgänglig för kommentarer på telefon efter den sista förhandlingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum