Svensk Innebandy

Förlust för U19-damerna – laddar om för VM-semin

Dela
Sveriges U19-damlandslag förlorade den sista gruppspelsmatchen i U19-VM i Uppsala. Tjeckien, som också vann gruppen, vann med 4-3.
Maja Viström och Lovisa Åström i U19-damlandslaget. Foto: Per Wiklund

Det var en ren gruppfinal som väntade när U19-VM i IFU Arena i Uppsala gick in på sin tredje dag. Både Sverige och Tjeckien hade vunnit sina två inledande matcher i mästerskapet och nu stod gruppsegern på spel.

Sverige öppnade bäst och ledde med 2-0 efter den första perioden, efter mål från Maja Ekström och Nora Parkle. Men Tjeckien vände matchen i den andra perioden med tre raka mål.

– Vi hade mycket boll i matchen, men vi fick inte in våra många lägen. Det var många felstudsar, det var surt. Vi visste att vi kunde steppa upp i sista perioden, men det gick lite snett i dag och det klickade inte. Samtidigt har Tjeckien ett väldigt bra lag i år, säger Lovisa Åström.

Sveriges lagkapten Maja Viström förvaltade en straff tidigt i den sista perioden till 3-3, men Tjeckien tog återigen ledningen och behöll den sedan matchen ut.

Sveriges förlust innebar att man möter den andra gruppens vinnare, Schweiz, i semifinal under lördagen kl 16.30. Matchen sänds på SportExpressen Play.

– Schweiz är också en av favoriterna i mästerskapet. Vi måste verkligen göra vårt yttersta för att gå till final, säger Åström.

I den andra semifinalen ställs Tjeckien mot Finland.

Fria bilder för medier
Fria bilder från matchen finns att hitta på www.innebandy.se/bildbank. Vid användning, uppge ”Foto: Svensk Innebandy”.