Bookmark Förlag

Förövare hängs ut på nätet i Netflix-aktuella Harlan Cobens nya thriller

Dela
En fartfylld thriller som tar pulsen på samtiden och ett förnyat avtal med Netflix – spänningens mästare Harlan Coben är tillbaka med besked. Idag släpps Lämna inga spår, Cobens senaste thriller som skildrar konsekvenserna av onlinedrev och cancelkultur.

Wilde växte upp utan någon kännedom om vare sig sin familj eller identitet. Allt han vet är att han som pojke hittades övergiven i skogen. Nu är han äntligen redo att hitta sitt ursprung – men jakten efter sanningen leder till fler frågor än svar. Genom sin efterforskning stöter Wilde av en slump på ett mystiskt medborgargarde som har tagit sig an uppgiften att straffa anonyma nättroll. Snart upptäcker Wilde att deras dunkla verksamhet har utlöst en till synes ostoppbar mordspiral.

Lämna inga spår är Harlan Cobens senaste thriller och den fristående uppföljaren till omåttligt populära Pojken från skogen, där outsidern Wilde presenterades för första gången. Med engagerande karaktärsporträtt och explosiv action är Lämna inga spår högaktuell i en tid då onlinedrev och uthängning av förövare på nätet ofta står i fokus.

BTJ ger Lämna inga spår betyget 5 av 5: ”Varje gång man tror att man förstår hur det hänger ihop tar berättelsen en ny och oväntad vändning som skruvar upp spänningen ända fram till de sista sidorna. Karaktärerna är fascinerande och väl underbyggda och tillsammans med samhällskritiken ger de denna spänningsroman ett djup som gör den till mer än god underhållning. Jan Risheden har gjort en utmärkt översättning.”

Nu står det dessutom klart att Harlan Coben fortsätter sitt samarbete med Netflix, där författaren sedan tidigare har 14 filmer och serier baserade på sina bästsäljande böcker – bland annat de hyllade serierna The Stranger, Safe och Stay Close. Avtalet med streamingtjänsten förnyas nu med ytterligare 12 produktioner, bland annat en filmatisering av Sluta aldrig fly som släpptes på svenska i fjol. 

Harlan Cobens spänningsromaner har sålt i över 75 miljoner exemplar och publicerats på 45 språk. Han är den första författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum