Stångåstaden

Första hyresgästerna flyttar in i Ebbepark

Dela

I dag flyttar Stångåstadens första hyresgäster in i Linköpings nya stadsdel Ebbepark. Intresset för att bo i området är stort och lägenheterna i den första etappen blev snabbt uthyrda.

De första hyresgästerna i Ebbepark får sina nycklar och flyttar in.
De första hyresgästerna i Ebbepark får sina nycklar och flyttar in.

Stångåstaden bygger både hyresrätter och bostadsrätter i Ebbepark och kommer under de närmaste åren bygga ungefär 800 nya bostäder. Ebbepark, som ligger i Östra Valla mitt emellan universitetet och centrum, erbjuder en mix av bostäder, verksamheter och service.

Nu har det alltså blivit dags för de första hyresgästerna att flytta in. Totalt kommer ett trettiotal hushåll att flytta in i kvarteret Lugnet under de kommande veckorna.

-          Just nu händer verkligen mycket i området, både när det gäller bostäder, verksamhetslokaler och service. Vi bygger mycket bostäder i Ebbepark men vi ser också ett stort intresse för att bo här. I stort sett alla våra hyresrätter är uthyrda fram till mars nästa år. Vi ser även ett ökande intresse och efterfrågan för våra bostadsrätter, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Under hösten är det dags för nästa gäng att flytta in i Ebbepark. Då är det de första bostadsrättsinnehavarna som flyttar in. Därefter kommer nästa etapp hyresgäster som flyttar in i december. Totalt kommer ett hundratal hushåll att ha flyttat in i Ebbepark innan årets slut.

Ebbepark

Ebbepark utvecklas av Stångåstaden, Sankt Kors och Lejonfastigheter, tre kommunägda fastighetsbolag med ansvar för bostäder, kommersiella lokaler och lokaler för offentlig verksamhet. I Ebbepark skapas en ny typ av levande stadsdel för boende, företag och besökare med hållbarhet i fokus och där nya lösningar testas inom testbädd Ebbepark.

Försäljningen av Stångåstadens bostadsrätter i området sker i samarbete med Skandiamäklarna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

De första hyresgästerna i Ebbepark får sina nycklar och flyttar in.
De första hyresgästerna i Ebbepark får sina nycklar och flyttar in.
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggagendan med 17 förslag för ökat byggande7.7.2021 09:58:48 CEST | Blogginlägg

Bostadsbristen är fortfarande ett stort problem. Det är inte bara ett storstadsfenomen utan finns i väldigt många av landets kommuner. Bostäder är en grundförutsättning för att städer ska kunna växa, attrahera nya invånare, klara kompetensförsörjningen och skapa tillväxt. Vi står inför en mängd utmaningar i branschen. Vi behöver bygga mer för att klara bostadsförsörjningen och samtidigt hantera kostnadsutvecklingen, snabba upp processerna kring byggande och bidra till klimatomställningen.

Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster14.6.2021 12:29:00 CEST | Pressmeddelande

En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden tillsammans med Tekniska verken har skapat två så kallade laddkluster i Linköping. Att bygga laddkluster, med flera laddplatser samlade på ett och samma ställe, är en del i en ny strategi för att kunna erbjuda framför allt Stångåstadens hyresgäster utökade möjligheter att ladda sina elbilar. Visar sig satsningen framgångsrik kan Linköping få fler laddkluster framöver.

Digital verksamhetsberättelse berättar om Stångåstadens satsningar för ett mer hållbart Linköping17.5.2021 14:52:02 CEST | Nyheter

Stångåstadens uppdrag är att utveckla Linköping och göra staden ännu bättre att bo och leva i. Det görs till exempel genom att med omtanke fortsätta bygga bort bostadsbristen och säkerställa bra, sunda och trygga hem till en femtedel av Linköpings invånare. I Stångåstadens digitala verksamhetsberättelse, som innehåller både års- och hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om bolagets bidrag till ett mer hållbart Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum