Solna stad

Första spadtaget för Solnas nya simhall

Dela

Nu har bygget av den nya simhallen i Ritorp vid Ulriksdals idrottsplats påbörjats, med ett traditionsenligt första spadtag.

Bild: Fabege/Strategisk Arkitektur
Bild: Fabege/Strategisk Arkitektur

Efter förberedande arbeten under året har bygget av Solnas nya simhall påbörjats. Första traditionsenliga spadtaget togs den 10 september av Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Klaus Hansen Vikström, vice vd för Fabege.

– Den nya simhallen, tillsammans med de nya arbetsplatser som bidrar med finansieringen, skapar en mer sammanhållen, levande och trygg stadsmiljö i området, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Mötesplats för motion och rekreation

Den nya simhallen byggs vid Ulriksdals idrottsplats i Ritorp, i anslutning till tre ishallar och ett stenkast från Arenastaden och Friends Arena.

– Med den nya simhallen stärks utbudet av idrott- och fritidsaktiviteter i Solna samtidigt som området runt Ulriksdals idrottsplats blir en ännu tydligare mötesplats för motion och rekreation, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Länkar samman Frösunda och Arenastaden

Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler av Fabege, vilket bidrar till finansieringen av simhallen. Samtidigt som byggnaden skapar en mer sammanhållen stadsfront mot järnvägen, länkas Västra Frösunda samman med Arenastaden – och förbindelserna med cykel och gång till området förbättras.

Öppnar 2022/2023

Kommunfullmäktige beslutade om detaljplan och genomförandeavtal hösten 2018. Efter förberedande arbeten och ledningsomläggningar etablerades byggarbetsplatsen i somras och den nya simhallen beräknas stå klar 2022/2023.

Kontakter

Bilder

Bild: Fabege/Strategisk Arkitektur
Bild: Fabege/Strategisk Arkitektur
Ladda ned bild
Pehr Granfalk, Klaus Hansen Vikström och Peter Edholm
Pehr Granfalk, Klaus Hansen Vikström och Peter Edholm
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum