Riksteatern

Förstå världen – möt radiokorrespondenterna på turné med Riksteatern

Dela
I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som sker. I höst är Riksteatern och Sveriges Radio tillbaka och turnerar med en föreställning där Radiokorrespondenternas verklighet och erfarenheter står i centrum.
Fotograf: Sveriges Radio
Fotograf: Sveriges Radio

─ Genom vår utrikesrapportering kommer lyssnarna nära nyhetshändelserna. De får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vi vill ge fler perspektiv, och på så sätt försöka göra världshändelserna mer begripliga. Kontakten med vår publik är viktig och det är väldigt roligt att än en gång kunna välkomna lyssnarna att träffa våra korrespondenter, säger Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot, Sveriges Radio.

Tio orter runt om i Sverige, från Skellefteå till Halmstad, får besök av två korrespondenter. Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under föreställningen som även är ett unikt tillfälle att mötas, diskutera och fråga om olika världshändelser och de utsändas erfarenheter på fältet.

Turnéstart för Förstå världen - Möt Radiokorrespondenterna är i Härnösand den första september. Evenemanget är ett samarbete mellan Riksteatern och Ekot Sveriges radio.

Turnéplan: 1 september, Härnösand, Härnösands teater, Stora scenen 2 september, Skellefteå, Nordanåteatern 6 september, Östersund, Storsjöteatern 7 september, Falun, Kulturhuset Tio14, Stora scenen 8 september, Halmstad, Kulturhuset Najaden 9 september, Kristianstad, Teatern 13 september, Norrköping, CNEMA 14 september, Göteborg, Stora teatern 15 september, Jönköping, Kulturhuset Spira, Teatersalongen 16 september, Askersund, Sjöängen, Stora salongen

Information om vilka korrespondenter som besöker respektive stad finns här. (https://www.riksteatern.se/forestallningar/radiokorrespondenterna/202109061900-95608G)

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Bilder

Fotograf: Sveriges Radio
Fotograf: Sveriges Radio
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum