Umeå kommun

Förstärkt budget för renovering och ombyggnad av Tegs centralskola

Dela

Kommunfullmäktige i Umeå kommun har beslutat att bevilja ytterligare 21 miljoner kronor i investeringsmedel för om- och tillbyggnad av Tegs centralskola.

– Teg är ett viktigt utvecklingsområde i Umeå där det planeras för många nya bostäder, vilket även ökar behovet av utbildningsplatser. Nu när vi har mer djupgående kalkyler av behovet av anpassningar och renovering ser vi att det är viktigt att tillskjuta ytterligare medel för att skapa en modern och funktionell och skolmiljö vid Tegs centralskola, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Tegs centralskola byggdes 1954 och är idag en 7–9-skola med fyra parallellklasser i varje årskurs. Skolan har behov av renovering, den behöver anpassas till modern pedagogik samt utökas från fyra till sex parallellklasser i varje årskurs.

Medel för anpassning och renovering av Tegs centralskola budgeterades för många år sedan med en mycket översiktlig utredning som underlag. Under senare år har projektet börjat ta form och ett mer detaljerat underlag med kalkyl har färdigställts vilket medför en kostnadsökning med 21 miljoner kronor. Redovisad kostnadsökning är fortfarande en budget och verklig kostnad kommer att preciseras vid entreprenadupphandling och definitivt då projektet är färdigställt.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se


Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum