Åklagarmyndigheten

Försvunnen kvinna av allt att döma återfunnen död

Dela

Polisen misstänker att den avlidna person, som under dagen anträffats i Svartån i Örebro, är den 97-åriga kvinna som försvann i slutet av förra veckan. Anhöriga är underrättade. Den 45-årige man som i måndags häktades av Örebro tingsrätt misstänkt för människorov är nu även misstänkt för mord.

Kvinnan anmäldes försvunnen av hemtjänsten natten till den 1 oktober. I dag vid lunchtid fick polisen larm om att en kropp anträffats i vattnet i Svartån. Även om identifieringen ännu inte är helt klar arbetar polisen efter teorin att den döda personen är den försvunna 97-åriga kvinnan. Den slutliga identifieringen får göras efter rättsmedicinska undersökningar.

Mannen och kvinnan känner varandra sedan några år tillbaka. De är inte släkt.

Mannen har under kvällen delgetts misstanke om mord. Han har valt att inte uttala sig om misstanken.

– Nu fortsätter utredningen med förhör av misstänkt och vittnen m.m. Det ska genomföras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febrilt med ärendet, säger kammaråklagare Therese Johansson som är förundersökningsledare.

 – Polisen är fortfarande mycket intresserade av att få in tips om iakttagelser särskilt i anslutning till Wadköping och Svartån natten till den 1 oktober, säger Therese Johansson. 

Tingsrättens målnummer: B 5503-21.

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen och är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Dom i omfattande sexualbrottsärende i Linköping28.10.2021 13:41:21 CEST | Pressmeddelande

Göta hovrätt har i dag torsdag meddelat dom i ett mål om 36 våldtäkter mot fyra kvinnor. Dessutom döms den 29-åriga mannen för fyra fall av grovt olaga tvång, tre fall av försök till grovt olaga tvång, grov utpressning, två fall av försök till grov utpressning och försök till utpressning mot flera personer. Hovrätten fastställer tingsrättens dom och mannen döms till åtta års fängelse. Åklagaren är tillgänglig för media.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum