Umeå kommun

Fortsatt delvis distans för kommunala högstadieskolor i februari

Dela

Skolhuvudmannen har beslutat att förlänga delvis distansundervisningen för elever i kommunala högstadieskolor för perioden 1–12 februari. Årskurs 7 har distansundervisning vecka 5 och årskurs 8 har det vecka 6. Beslutet gäller inte elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov. Elever i årskurs 9 har fortsatt undervisning på skolan.

Besluten sker i samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbottens smittskydd och med stöd av skolförordningen för att kunna följa Folkhälsomyndighetens råd. Alla skolor har genomfört riskanalyser och åtgärderna anpassas utifrån dessa för att minska trängsel på skolan.

– Pandemiläget är fortfarande allvarligt och vi fortsätter ta ansvar för att undvika trängsel och därmed säkra arbetsmiljön. Målsättningen är att skolan så snart det tillåts ska återgå till närundervisning, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Eleverna som har distansundervisning kommer att erbjudas att beställa lunchportioner. Elever och vårdnadshavare får information från sin skola kring hur undervisningen kommer att utformas under den här tidsbestämda perioden.

– Våra rektorer och lärare har en planering för fortsatt undervisning på delvis distans, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

Kontakt
Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnden
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
biträdande utbildningsdirektör, grundskola
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum