Säkerhetsföretagen

Fortsatt hög efterfrågan på säkerhet - men säkerhetsföretagens kostnader ökar

Dela
Den positiva efterfrågan bland säkerhetsföretag fortsätter också under kvartal 3. Nio av tio säkerhetsföretag bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta öka närmaste halvåret. Inget företag bedömer att antalet anställda kommer att minska. Men samtidigt anger 93 procent av företagen att kostnaderna ökar, vilket direkt försämrar företagens verksamheter.

Med en fortsatt hög kriminalitet i samhället och ökad risk utifrån det allmänna säkerhetsläget så fortsätter också efterfrågan på säkerhetsföretagens tjänster att öka.

- "På sex månaders sikt är optimismen stark – hela 85 procent av företagen bedömer att efterfrågan kommer att öka. Därtill bedömer lika många av företagen att antalet anställda kommer att öka de kommande tre månaderna", säger Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef.

Men trots den positiva ökningen i efterfrågan finns också orosmoment.

- "Av säkerhetsföretagen uppger 93 procent att deras kostnader ökar i företagen. Inget företag har sett minskade kostnader. Så det förändrade kostnadsläget i världsekonomin med hög inflation och ökade priser för energi och drivmedel påverkar också branschen", fortsätter Li Jansson.

 

Om

Säkerhetsföretagen
Säkerhetsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.sakerhetsforetagen.se/

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

Pressade säkerhetsföretag möter fortsatt omfattande trygghetsbehov i samhället6.2.2023 09:52:25 CET | Pressmeddelande

Säkerhetsföretagen fortsätter att möta en stark efterfrågan på trygghetsinsatser i kvartal 4 år 2022; även om det sker en svag dämpning på grund av det ekonomiska läget. Sex av tio säkerhetsföretag bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta öka närmaste halvåret. Hela 84 procent av företagen bedömer att antalet anställda kommer att öka kommande kvartal.

Stort rekryteringsbehov och fortsatt hög efterfrågan på trygghetsskapande åtgärder15.8.2022 09:34:55 CEST | Pressmeddelande

Den positiva konjunkturen bland säkerhetsföretag fortsätter också under kvartal 2. Nio av tio säkerhetsföretag bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta öka närmaste halvåret. En lika hög andel av företagen anger också brist på arbetskraft som ett hinder. För att stärka kompetensförsörjningen måste politiken genomföra ordningsvaktsutredningen samt korta handläggningstiderna för personalgodkännanden till lagens krav på två veckor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum