Järfälla Kommun

Fortsatt spetsutbildning vid Järfälla gymnasium

Dela

Järfälla gymnasium får fortsätta bedriva sin spetsutbildning på estetprogrammet. Skolverket gav i dagarna sitt fulla förtroende till Järfälla gymnasium att fortsätta med utbildning inom bild och form på samma höga nivå.

– Det känns jätteroligt med Skolverkets fortsatta förtroende. Vi har den utrustning och lärarkompetens som krävs för att fortsätta driva spetsutbildning inom illustration och grafisk formgivning på den höga nivå som möter vårt samarbete med Konstfack. Att planera för de nästkommande tre åren kittlar, säger rektor Mariella Augustsson.

Spetskompetens och egenföretagare

Målet är att utveckla elevernas förmåga att uttrycka, berätta, producera, reflektera och analysera olika uttryck inom den visuella kulturen. Genom att lära sig avancerade dataprogram och traditionellt manuella tekniker, kommer eleverna att kunna kommunicera effektivt med såväl analog som digital spetskompetens inom ett flertal områden; information, reklam, film, mobil, mode, konst, design, spelgrafik.

Utbildningen utvecklar också det entreprenöriella kunnandet eftersom många i just den branschen är egenföretagare.

Samarbete med högskolor

Skolan har sedan många år tillbaka ett etablerat samarbete med Konstfack, där eleverna bland annat tecknat porträtt tillsammans med GFI-studenterna (Grafisk formgivning och illustration på Konstfack). Mälardalens högskola har föreläst på skolan inom informationsdesign. Järfälla gymnasium har även gjort studiebesök hos Mälardalens högskola. Skolan är nu i ett inledningsskede för mer samarbete med Beckmans Designhögskola.

Årets kommande åk 1:or gör halva sin utbildning på campusområdet i Jakobsberg. De slutför sedan sin utbildning från och med januari 2022 på Bas Barkarby, en ny plats för kunskap, näringsliv och kultur i Barkarbystaden.

Mer information

Mariella Augustsson, rektor, mariella.augstsson@jarfalla.se, 08-580 283 59

Maria Havner, biträdande rektor, maria.havner@jarfalla.se

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Detaljplaner för ny stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft12.6.2020 06:45:00 CESTPressmeddelande

Två detaljplaner för att omvandla Veddesta industriområde till livfull och upplevelserik stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft. Det är här som Barkarby, och hela Stockholmsregionen och Mälardalen, får en ny nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum