Åklagarmyndigheten

Förtydligande om mordärende i Luleå

Dela
Med anledning av att felaktiga uppgifter spridits i framförallt sociala medier vill åklagaren lämna ett klargörande om dubbelmordet i Luleå.

– Ärendet berör en familj om fyra personer som är bosatta på brottsplatsen. Ingen utomstående är misstänkt. En man och en kvinna i familjen är avlidna och en 19-årig man är misstänkt för brott. Pappan i familjen är vittne till delar av händelseförloppet och själv målsägande för ett grovt olaga hot. Det tillhygge som har använts är ett vasst vapen, säger kammaråklagare Åsa Valter.

Den misstänkta 19-åringen häktades fredag den 10 mars. Han är på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord.

Målnummer i Luleå tingsrätt: B 755–23.

Tidigare pressmeddelande.

Åklagaren har ingen möjlighet att svara på frågor från media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum