Åklagarmyndigheten

Förundersökning inledd efter fartygsolycka utanför Skånes sydkust

Dela

Förundersökning har inletts om grovt sjöfylleri, grov vårdslöshet i sjötrafik och grovt vållande till annans död efter en kollision mellan två fartyg i sundet mellan Sverige och Bornholm.

En brittisk medborgare född 1991 och en kroatisk medborgare född 1965 är frihetsberövade som misstänkta i utredningen. Sjöåklagaren Tomas Olvmyr vid Malmö åklagarkammare är förundersökningsledare.

Förundersökningen är i ett inledande skeende och på grund av förundersökningssekretess kommer därför inga ytterligare kommentarer lämnas i nuläget. När ny information finns att lämna kommer det ske i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum