Åklagarmyndigheten

Förundersökning om misstänkt människorov i Södermanland

Dela
Åklagare har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. Målsäganden är en 16-årig flicka, hemmahörande i Södermanland, som senast sågs natten till lördagen den 11 mars.

 – Utredningen är inne i ett känsligt och inledande skede samtidigt som sökandet efter målsäganden fortsätter. Det finns i nuläget en person som är skäligen misstänkt men inte frihetsberövad för människorov i ärendet, säger senior åklagare Eva Winzell på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Åklagare Eva Winzell är inte tillgänglig för media. När mer information finns lämnas den i ett pressmeddelande.

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten: AM-172495-22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum