Åklagarmyndigheten

Förundersökning om misstänkt mord i Ljungby kommun läggs ner

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Växjö har i dag onsdag beslutat lägga ner en tidigare förundersökning om misstänkt mord på en kvinna som påträffades avliden i Ljungby kommun i januari i år. Åklagaren är tillgänglig för kort kommentar på telefon i dag.

En förundersökning om misstänkt mord inleddes i ärendet i januari i år då orsaken till kvinnans död bedömdes som oklar. En person var inledningsvis frihetsberövad misstänkt för mord i ärendet men nu finns inte längre några misstankar kvar mot den personen.

– Resultat från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna har nu kommit tillbaka. Detta tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen innebär att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts. Förundersökningen ska därför läggas ner. På grund av sekretess kan jag inte gå närmare in på resultaten från den rättsmedicinska undersökningen om vad som ska ha orsakat kvinnans dödsfall, säger kammaråklagare Annie Runander.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 374-22.

Kontakt

Kammaråklagare Annie Runander vid Åklagarkammaren i Växjö är tillgänglig för en kort kommentar på 010-562 52 33 i dag kl. 14.30-15.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum