Åklagarmyndigheten

Förundersökning om mord på flicka i Nacka läggs ner

Dela

Åklagare vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm har i dag fredag beslutat lägga ner förundersökningen i ett ärende om misstänkt mord på en 14-årig flicka som hittades avliden i Nacka i maj. De tre personer som varit frihetsberövade som misstänkta för brott i ärendet har i dag försatts på fri fot och alla misstankar mot dem är avskrivna.

Den 20 maj inleddes en förundersökning om misstänkt mord i ärendet då orsaken till flickans död bedömdes som oklar.

– Tre personer har tidigare varit frihetsberövade misstänkta för mord men alla tre har i dag försatts på fri fot. Det finns inte längre några misstankar kvar mot någon av dem, säger kammaråklagare Johanna Levin och fortsätter:

– Under utredningen av omständigheterna kring det inträffade dödsfallet har flera förhör hållits, en rättsmedicinsk undersökning har genomförts och övrig information som varit relevant för utredningen har inhämtats. Resultaten från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna, tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen, visar att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts. Jag har därför i dag beslutat att förundersökningen ska läggas ner i sin helhet.

På grund av sekretess kan åklagaren inte gå in närmare på vad som framkommit av den rättsmedicinska undersökningen om vad som orsakat flickans död.

Tingsrättens målnummer: B 3633-22.


Tidigare pressmeddelande i ärendet 23/5 samt 24/5

Kontakt

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media i ärendet förrän tidigast kl. 10 tisdagen den 7/6.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum