Grant Thornton Sweden AB

Från Telia till Grant Thornton – Karin Alexandersson ny chef för People & Culture

Dela
Efter tolv år inom Telia, senast som tillförordnad HR-chef för Telia Sverige med drygt 4 000 medarbetare, väljer Karin Alexandersson nu att ansluta till Grant Thornton. Hon blir ny Chief People & Culture Officer och tar plats i företagsledningen. Grant Thornton har nyligen antagit en ny vision och strategi och bara under 2023 vill företaget anställda 350 nya medarbetare.
Karin Alexandersson Foto: Grant Thornton
Karin Alexandersson Foto: Grant Thornton

Grant Thornton fortsätter att knyta strategiska nyckelpersoner till sig för att ytterligare växa i Sverige. Karin tar med sig över 20 års erfarenhet från en mängd olika tillväxt- och transformationsresor. Hon har arbetat med ledare på alla nivåer inom olika branscher, på företag med alltifrån 150 till 20 000 medarbetare.

- Jag är väldigt glad över förmånen att välkomna Karin till oss. Hon har lång erfarenhet av att driva organisationsutveckling och förändringsledning, vilket blir en viktig tillgång för oss för att nå våra strategiska mål, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton Sweden.

Karin Alexandersson är en erfaren ledare med bred erfarenhet inom HR och har de senaste tolv åren arbetat i olika HR-roller inom Telia. Sedan oktober 2022 har hon varit tillförordnad HR-chef för Telia Sverige. Hon började sin karriär på Ericsson och senare Pfizer och har också arbetat som konsult inom förändringsledning. Karin har en master i Human Resource Management från Linköpings Universitet. Gemensamt för Karin Alexanderssons tidigare uppdrag är ett stort fokus på utveckling av organisationer, strategier och arbetssätt.

Det som främst lockade henne med Grant Thornton är möjligheten att få vara med och realisera den nya strategin.

- Jag attraheras av att det finns en hög ambition, en vilja att ligga i framkant och ett positivt momentum att ta vidare inom People & Culture. Jag har fått ett väldigt bra intryck av de personer jag träffat och kulturen i bolaget. Det är också en intressant marknadsposition med möjlighet att göra skillnad och bidra till hållbar tillväxt för mångaföretagare i Sverige och där medarbetarna är en verklig framgångsfaktor säger Karin Alexandersson.

1 400 medarbetare ska bli ännu fler
Grant Thornton har idag drygt 1 400 medarbetare i Sverige och planen är att fortsätta växa och anställa minst 350 nya kollegor under 2023.Förutom den traditionella kompetensen inom revision, redovisning, skatt och specialistrådgivning ökar efterfrågan på erfarna specialister med kunskaper inom bland annat IFRS, hållbarhet, dataanalys och IT-revision.

Den senaste tiden har Grant Thornton gjort flera strategiska rekryteringar; Stefan Wiklund är sedan i höstas ny chef för M&A, Annika Norrman Nordell ansvarig för Business Risk Services samt Martin Strand och Johan Månsson inom transaktionsrådgivning.

För mer information kontakta:
Karin Alexandersson
karin.alexandersson@se.gt.com 
08-563 072 94

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Alexandersson Foto: Grant Thornton
Karin Alexandersson Foto: Grant Thornton
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Ny undersökning: Företag mäter icke- finansiella nyckeltal – om det ger klirr i kassan28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton har tagit fram konceptet ”Framtidens Nyckeltal” för att ta reda på vilka nyckeltal som svenska företag mäter idag, och vilka nyckeltal som blir avgörande för framtida konkurrenskraft. Nästan 500 företag deltog i undersökningen och slutsatsen är att icke-finansiella nyckeltal mäts i viss utsträckning, och oftare så när det finns en tydlig koppling till finansiella nyckeltal. Undersökningen befäster också att de större bolagen har kommit längre och att när företagen själva får lista framtidens nyckeltal tenderar de flesta att ha en koppling till sociala faktorer.

Grant Thornton International stänger ännu ett rekordår18.1.2023 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Grant Thornton International Ltd stänger verksamhetsåret med en tillväxt på 13,7 procent, där omsättningen ökat till 7,2 miljarder USD (6,6 för 2021) Trots ännu ett utmanande år på många marknader, uppnådde de största affärsområdena och regionerna en tvåsiffrig tillväxt. Antalet medarbetare inom nätverket fortsätter också att öka och är nu uppe i 68 000. Även svenska Grant Thornton visar fortsatt stark tillväxt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum