Fredrik Lindahl vald till vice partisekreterare för Sverigedemokraterna

Dela

Under dagens partistyrelsemöte beslutades det att riksdagsledamoten Fredrik Lindahl (SD) väljs till vice partisekreterare för Sverigedemokraterna.

Kommentar från Fredrik Lindahl:

- Jag får främst tacka för förtroendet att kunna vara behjälplig med partiets utveckling, både när det gäller administrationen men också arbetet med att stötta våra kommunala och regionala företrädare.

- Sverigedemokraterna är ett stort parti som har ett växande inflytande på samtliga parlamentariska nivåer och jag ser fram emot att kunna bistå partisstyrelsen i arbetet att förvalta och vässa organisationen inför de kommande valen.

Fredrik Lindahl är hemmahörande i Vallentuna kommun i Stockholms län och sitter som ordinarie ledamot i riksdagens konstitutionsutskott. Han är även distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms län.

Kontakter

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna kallar Migrationsverket till utskottet14.2.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Med anledning av de bristerna som bevittnas i en artikel av tidningen Fokus så kallar Sverigedemokraterna Generaldirektören för Migrationsverket till socialförsäkringsutskottet. Sverigedemokraterna har under många års tid arbetat för likvärdighet och rättssäkerhet i myndighetens verksamhet. Flera av de problem som lyfts i artikeln, den bristfälliga kvaliteten på beslutsunderlag, pressen på anställda att fatta så många positiva beslut som möjligt och den dåliga bakgrundskontrollen av anställda, är väldokumenterade sedan innan. Kommentar av Ludvig Aspling, migrationspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna: - Det är oroväckande att det framkommer källor som vittnar om att myndigheten med lätthet kan infiltreras av främmande makt och att otillåtna slagningar förekommer regelbundet. Detta samtidigt som andra källor vittnar om att en stor del av personalen inte klarar svenska språket och i tjänsten diskuterar ärenden på språk som alla inblandande inte förstår. - Migrationsverket måste h

Sverigedemokraterna och regeringen tillsätter djurskyddsutredning9.2.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag, den 9 februari har Sverigedemokraterna och regeringen beslutat att tillsätta en utredning med syfte att ge stärkt konkurrenskraft för livsmedelsproducenter och att upprätthålla ett starkt djurskydd. Sverigedemokraterna och regeringen vill värna om det svenska djurskyddet och samtidigt stärka konkurrenskraften i den svenska livsmedelsproduktionen. Sveriges högt ställda krav, tillsammans med vårt goda djurhälsoläge och ansvarsfulla antibiotikaanvändning, utgör värdefulla mervärden för den inhemska livsmedelsproduktionen För att vi ska uppnå en konkurrenskraftig och hållbar livsmedelsproduktion behöver konkurrensförutsättningarna balanseras samtidigt som våra högt ställda djurhållningskrav bibehålls. Därför tillsätts nu en särskild utredare som bland annat ska fokusera på följande: Undersöka möjliga åtgärder, inklusive regelförenklingar, för att med bibehållna högt ställda djurhållningskrav stärka konkurrenskraften för svensk livsmedelsproduktion. Analysera hur de svenska djurskydds

Sverigedemokraterna kallar socialförsäkringsministern till utskottet27.1.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Under gårdagen beslutade regeringen att den så kallade karensutredningen, vilken tillsattes av den förra regeringen, skall läggas ned. Sverigedemokraterna har under många års tid arbetat för att den så kallade karensdagen skall tas bort för flera särskilt utsatta yrkesgrupper inom bland annat hälso- och sjukvård, förskola och omsorg, och är mycket kritiska till regeringens beslut att slopa utredningen. Kommentar av Linda Lindberg, socialpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna: - Regeringens beslut att lägga ned den utredning som skulle se över karensavdraget var okänt för oss och är ingenting som vi varit delaktiga i. - Karensdagen utgör en stor börda för många särskilt utsatta yrkesgrupper inom bland annat vården, inte minst i dessa tider då många svenskar upplever en stor ekonomisk osäkerhet. Vi är därför mycket kritiska till att regeringen valt att fatta det här beslutet. - Vi kommer att titta närmare på hur vi kommer agera framgent, men i ett första skede avser vi kalla äldre-

Mattias Bäckström Johansson vald till partisekreterare för Sverigedemokraterna12.12.2022 12:45:00 CET | Pressmeddelande

Under dagens partistyrelsemöte valdes riksdagsledamoten tillika partistyrelseledamoten Mattias Bäckström Johansson formellt till partisekreterare för Sverigedemokraterna. Mattias Bäckström Johansson har varit tillförordnad partisekreterare sedan oktober i år. Kommentar från Mattias Bäckström Johansson: - Det är naturligtvis mycket hedrande att ha fått partiets förtroende som partisekreterare. Partiet befinner sig i en väldigt intensiv och spännande period efter framgångarna i det senaste valet, och jag ser fram emot att få vara en del i organisationens utvecklingsarbete de kommande åren. - Utöver den pågående processen med att internutbilda och förbereda partiets tjänstemän i riksdagen inför ett eventuellt framtida intåg för partiet i regeringskansliet är min ambition att ytterligare växla upp arbetet med kompetensutveckling hos partiets distrikts- och lokalföreningar ute i landet. Vi har väldigt många duktiga lokalpolitiker runtom i Sverige, och vår målsättning är att ta vara på den e

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum