Naturvetarna

Frida Lawenius går in som tf förbundsdirektör på Naturvetarna

Dela
Frida Lawenius tillträder idag som tillförordnad förbundsdirektör för Naturvetarna. Uppdraget löper tills en ny förbundsdirektör rekryterats.
Foto: Katarina Bengtsson
Foto: Katarina Bengtsson

– Det känns viktigt och roligt att leda Naturvetarna i en tid när många av de utmaningar som samhället står inför har sin lösning i naturvetenskapen. Och där har naturvetare en nyckelroll, säger Frida Lawenius. 

Hon kommer från en motsvarande tjänst på SwedenBio, branschorganisationen för life science-bolag, där hon senast var tillförordnad vd och innan dess vice vd. 

Forskning och forskares villkor är en hjärtefråga, liksom den gröna omställningen. 

– Forskning och innovation är fröet till hållbara lösningar för hela samhället, där naturvetare har viktig kompetens som behövs på alla nivåer. Det är viktigt att den kompetensen kommer till nytta.  

Hon menar att naturvetare behöver en stark fackliga organisation som bevakar deras specifika intressen och arbetsvillkor. Hon börjar sin anställning på Naturvetarna den 16 januari. 

– Vi är glada över att ha rekryterat Frida Lawenius som tillförordnad förbundsdirektör. Hon har lång erfarenhet av de frågor som Naturvetarna driver och har tidigare jobbat med bland annat strategi- och utvecklingsfrågor på förbundet, säger Patriq Fagerstedt, ordförande för Naturvetarna. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Katarina Bengtsson
Foto: Katarina Bengtsson
Ladda ned bild

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har drygt 34 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum