Åklagarmyndigheten

Fyra begärda häktade för mord i Södertälje - uppdaterad

Dela

Fyra personer har begärts häktade vid Södertälje tingsrätt misstänkta för mord den 30 september i Södertälje. En ung man avled efter en skottlossning i stadsdelen Ronna. Häktningsförhandlingar kommer att äga rum i dag, tisdag.

– Efter vittnesförhör och tekniska analyser som pågått under helgen och i går har jag beslutat att begära tre män och en ungdom häktade. De är på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg som leder förundersökningen.

Målnummer i Södertälje tingsrätt: B 2946-22.

Häktningsförhandlingarna äger rum i säkerhetssalen i Attunda tingsrätt klockan 13, 13.45, 15 och 15.45 i dag. (I en tidigare version av pressmeddelandet var tidpunkterna inte nämnda.)

Kontakt

Kammaråklagare Kajsa Lindberg är tillgänglig för media på telefon i ca 20 minuter direkt efter att sista häktningsförhandlingen är avslutad, 010-562 68 79. Innan dess är hon inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum