Åklagarmyndigheten

Fyra begärs häktade efter polisinsats i Malmö

Dela

I torsdags anhölls fem personer för bland annat grova narkotikabrott i samband med en större polisinsats mot ett kriminellt nätverk i Malmö. Åklagare har nu begärt tre av dessa personer häktade på sannolika skäl misstänkta för grova narkotikabrott samt ytterligare en för grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingar sker i dag söndag på Rättscentrum i Malmö med start klockan 11. Åklagare är tillgänglig för kommentarer på telefon efter förhandlingarna.

Vid insatsen i torsdags anhölls fem personer. Dagens häktningsförhandlingar avser fyra av dessa. En femte misstänkt försattes på fri fot i torsdags. Misstankarna mot den personen kvarstår dock alltjämt.

Ytterligare brottsmisstanke som rör anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse finns fortfarande mot en av de frihetsberövade men den misstanken är den personen inte begärd häktad för.

Målnummer vid Malmö tingsrätt: B 10674-19 och B 10687-19

Kontakt

Kammaråklagare Magnus Pettersson vid Malmö åklagarkammare är tillgänglig för kommentarer kl 13-14 i dag söndag på telefon 010-562 60 88.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum