Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Fyra Paralympier uttagna till Tokyo 2020

Dela

I första uttagningen inför Tokyo 2020 ger Sveriges Paralympiska Kommitté grönt ljus till fyra namn. Med målet att skapa ökad motivation för förfining och planering av slutförberedelserna under kommande 9 månader. Så att de fyra aktiva med precision och kvalité ska kunna optimera chanserna till prestationer på topp i aug-sept 2020.

Cyklisten Anna Beck har under de tre senaste åren vunnit fyra VM medaljer på bana och landsväg. I Tokyo kan hon delta i tre medaljevent med 3 km förföljelse på bana, tempo samt linje på landsväg. Förutom de idrottsliga meriterna är Anna en fantastiskt förebild för Paralympisk idrott. Paralympisk debutant.

Bordtennisspelaren Anna-Carin Ahlquist tog i höstas en direktplats till spelen genom att bli Europamästarinna på hemmaplan. Anna-Carin är Världsetta, tidigare Paralympisk mästarinna 2012 och Paralympisk bronsmedaljör 2016. En Paralympisk rutinerad mästarinna som är med i i svenska Podium-programmet. 

Gevärsskytten Anna Normann blev nyss världsmästarinna i helmatch 50m. Anna har visat under 2018 samt 2019 att hon tillhör världseliten genom att alltid stå på pallen i just denna gren, men även nått final i grenar som 50m liggande skytte och luftskytte 10m. Paralympisk debutant.

Tennisspelaren Stefan Olsson är en rutinerad mästare som bärgat Paralympiskt silver 2008 och guld 2012 i dubbel. Han har under senaste åren hållit sig bland världens 6-7 bästa singelspelare och vunnit Grand Slam i Wimbledon 2017 och 2018, samt dubbelturneringen 2019.

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 20227.6.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 för att hon vid vinterns Paralympics i Peking vann två guldmedaljer i alpin kombination och slalom samt brons i störtlopp. Det var Sveriges första alpina medaljer i Paralympics på 20 år. Innan succén i Paralympics hann hon dessutom med att vinna dubbla guld vid Para-VM i norska Lillehammer. – Det känns väldigt hedrande att få ett så fint pris. Det är det finaste priset jag har fått hittills och när man ser listan på alla som har fått priset tidigare och vilka som delar ut det så blir jag väldigt hedrad, säger Ebba Årsjö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum