Åklagarmyndigheten

Fyra personer häktade för mord på T-centralen i Stockholm

Dela

Stockholms tingsrätt har i dag häktat fyra personer på sannolika skäl misstänkta för mord och ett försök till mord den 26 februari.

De häktade är fyra unga män i åldern 17–21 år. Mordet och mordförsöket inträffade i onsdags kväll på T-centralen i Stockholm. Det är två målsäganden i ärendet.

Åtalsfristen går ut den 13 mars.

– Utredningen fortsätter nu med att vi kommer genomföra ett stort antal förhör. Polisen söker vittnen som ombeds ringa 114 14, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 2950–20

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.
 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum