Umeå kommun

Gammlias konstgräs flyttas till Ersboda

Dela

Under sommaren ska konstgräset bytas ut på Umeå energi arena Sol på Gammlia idrottscentrum. Det var en enig fritidsnämnd som fattade beslut om att den gamla konstgräsmattan flyttas till Östra Ersbodas fullstora grusplan.

Konstgräsplanen på Gammlia byts ut på grund av att den inte klarar kraven för elitfotboll. När den läggs ut på Ersboda kommer den att kompletteras med sviktpad och kommer därmed uppfylla FIFAS krav på breddidrott.

Området har många ungdomar vilket gör att planen också beräknas användas mer än andra motsvarande spontanytor. Östra Ersbodas fullstora grusplan har därför i många år varit prioriterad som nästa nya yta för konstgräs.

– Ersboda är en stadsdel där det finns många aktiva ungdomar. Det kommer bli ett lyft för området! Vi har länge hoppats på att kunna investera i konstgräs på grusplanen, men nyinvesteringar är inget vi klarar av inom budget just nu. Det här känns som ett bra alternativ tillsvidare , säger Ari Leinonen (S), ordförande i fritidsnämnden.

Ersboda är ett av få områden i Umeå som i dagsläget inte har en fullstor konstgräsplan. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv som nu kommer att få nära till en fullstor konstgräsplan. Närheten till skolan gör också att nyttjandegraden blir hög då planen kommer att användas flitigt även dagtid.

– Ersboda har fått vänta på en konstgräsplan. Det känns bra att kunna erbjuda Ersbodas rika föreningsliv och eleverna i skolan den här möjligheten, säger Lennart Johansson (M), vice ordförande i fritidsnämnden.

Mer information:

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden 
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Lennart Johansson (M) 
vice ordförande 
fritidsnämnden 
070-330 37 45
lennart.johansson@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidsdirektör
070-343 26 80
stefan.hildningsson@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum