Gasellvinnare 202 - Västra Götaland & Halland

Dela

På torsdagseftermiddagen, den 19 november, utsågs Gasellvinnarna i Västra Götaland och Halland vid en digital prisceremoni. Affärstidningen Dagens industris Gasellundersökning, Sveriges största tävling i tillväxt, genomförs i år för tjugoförsta året i rad.

Västra Götaland: DC Wäst

Bygg- och entreprenadföretaget DC Wäst i Mölndal är Västra Götalands Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 1376 procent till 100 miljoner kronor, och har 17 anställda.
DC Wäst drivs av Daniel Olsson och Claes Westerberg, som lärde känna varandra under gymnasietiden. EFter att Claes Westerberg hade arbetat några år i byggbranschen och Daniel Olsson hade läst till civilekonom på Handels i Göteborg där han skrev en uppsats om effektivisering i byggindustrin, bestämde duon sig för att starta bolag ihop. Bolagets snabba tillväxt beror, enligt grundarna, på dess fokus på totalentreprenad och konceptbyggande av lokaler för olika företagskedjor.

Halland: Bofint Städservice Sverige

Städföretaget Bofint Städservice Sverige i Mölndal med säte i Kungsbacka är Hallands Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 648 procent till 21,1 miljoner kronor, och har 65 anställda.
Bolaget drivs av grundaren och vd:n Lucas Börjesson som startade bolaget som 21-åring 2015, efter att ha lagt ishockeykarriären på hyllan. Första kunden var hans pappa och sedan dess har bolaget vuxit lönsamt med både privat- och företagskunder. I fjol avvyttrades hemstäddelen för att kunna fokusera på kontors- och företagsstäd.
“Vi fick inte upp volymen för att få det lönsamt att städa hos privatkunder, så beslutet blev att fokusera på det vi är bäst på – det är ju bäst för affärerna och företaget”, säger Lucas Börjesson.

Årets Gasellundersökning i Sverige

Sammanlagt 846 svenska företag klarar i år kraven för att utses till Gaseller. Det är en minskning jämfört med i fjol, då 1 250 företag klarade Gasellkriterierna.
Antalet Gaseller län för län 2020 (antalet 2019 inom parentes)
Västra Götalands län: 145 (176)
Hanllands län: 25 (30)

Gasellföretagen skapar mängder av nya jobb där de är verksamma.
I Västra Götalands län har årets 145 Gasellföretag anställt 2 294 personer de senaste tre åren.
I Hallands län har årets 25 Gasellföretag anställt 342 personer de senaste tre åren.

Vad är en Gasell och vem vinner?

Gasellföretagen lever upp till följande hårda kriterier.
Ett Gasellföretag:
omsätter minst 10 miljoner kronor och har minst 10 anställda.
har mellan 2016 och 2019 minst fördubblat sin omsättning och ökat den varje år.
har under samma period också varit lönsamt.
har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
har sunda finanser.

Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. Det företag som har vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen. Årets Supergasell, Sveriges snabbast växande företag, utses på Dagens industris digitala Gasellgala den 8 december. Då kommer även de nya hederspriserna Årets Impactgasell, Årets Kvinnliga Gasell och Årets Framtidsgasell att delas ut.

Vill du veta mer?

Kontaktpersoner på Dagens industri, om du har frågor om evenemanget respektive undersökningen:
Thomas Danielsson, Konceptchef, Dagens industri, 072 550 24 02, thomas.danielsson@di.se
Caroline Åkerlund, Gasellredaktör, 08-573 650 00, caroline.akerlund@di.se

Nyckelord

Länkar

Om

Dagens industri har cirka 150 anställda och en omsättning på cirka 750 miljoner kronor. Vd för Dagens industri är Anders Eriksson och chefredaktör är Peter Fellman. Dagens industris redaktion producerar både den rosa dagstidningen och veckomagasinet Di Weekend.

På di.se och Di Digital jobbar cirka 30 personer som, tillsammans med printupplagan, jobbar för att ge Di-läsaren de senaste nyheterna inom näringslivet samt fördjupningar och analyser dygnet runt i både text-, rörligt- och podd-format.

Försäljningen på Dagens industri sköts av två avdelningar: upplaga och annons. Övriga avdelningar är ekonomi, it, tryck och distribution samt hr.

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum