Gather

Gather inleder festivalsäsongen med digital festival på Clubhouse

Dela

Den 13–15 april anordnar Gather en digital festival på appen Clubhouse, under namnet Gather Deep Talks. Under tre fullspäckade dagar hålls över 15 programpunkter och samtal, om alltifrån musik och gaming till poesi och stadsutveckling.

Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.

Gather är den svenska innovationskonferensen och kulturfestivalen som sedan 2017 har samlat discipliner som tech, musik och konst under ett och samma tak. När man nu ger sig in på sitt fjärde festivalår smygstartar man festivalsäsongen med Gather Deep Talks, Sveriges första samtalsfestival på appen Clubhouse. Med ett kurerat program som sträcker sig över tre heldagar vill Gather ta ett helhetsgrepp kring de kreativa näringarna. Rena föreläsningar kommer att varvas med samtal och konstnärliga inslag, med både internationella och svenska talare – allt helt kostnadsfritt för de som har tillgång till appen.

– Gather har alltid handlat om att utforska nya vägar och sätt att mötas och samtala. Med Clubhouse-festivalen kommer vi inte bara visa hur man arrangerar en festival under en pandemi, utan även vilken otrolig kreativitet som ligger och bubblar just nu i de kreativa näringarna, säger Jakob Grandin, grundare av Gather.

I flera av programpunkterna medverkar stora namn, däribland artisten Jireel och entreprenören James Andrews som är några av deltagarna i ett samtal om vilka likheter det går att finna mellan tech- och musikscenen i Stockholm och Los Angeles. I sann Gather-anda kommer dock festivalen inte att begränsa sig till musikbranschen. Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer för världens största gamingfestival DreamHack, kommer exempelvis att prata om spelens roll i kulturen och hur e-sporten formar nya mötesplatser. Vidare kantas festivaldagarna av både yogapass på morgnarna och musikframträdanden på kvällarna.

– Det oväntade mötet är något som är helt grundläggande för Gather. Därför kändes det så självklart att anordna en festival just på Clubhouse, där människor som aldrig hade träffats annars får möjligheten att mötas. På Gather Deep Talks kan besökarna förvänta sig samtal som sträcker sig över världar som sällan möts. Det kommer att bli en festival av ett helt nytt slag, säger Wilhelmina Bonde, en av innehållsskaparna för festivalen.

Senare under 2021 arrangerar Gather årets huvudpunkt, den ordinarie Gather Festival. Festivalen planeras att genomföras som fysisk festival senare den 23–26 september i Slakthusområdet i Stockholm, utifrån de då rådande restriktionerna.

För mer information om Clubhouse-festivalen Gather Deep Talks, läs mer och se hela programmet på gatherevents.confetti.events/gather-deep-talks.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Ladda ned bild

Om

Gather is an inspiring festival, containing talks and innovation-driven labs, as well as a music, art and food.

Gather was founded in 2017 with the intention of gathering differences within the fields of society, culture and tech. Our goal was to find a closer common agenda and the understanding of our future. Gather is founded on the basis of equal rights to all people and the belief that diversity and collaboration are the foundation of innovation.