A Non Smoking Generation

Ge bort hälsa i jul #fördigochmig

Dela

18 maj 2019 kan man för första gången springa Göteborgsvarvet för A Non Smoking Generation. Tillsammans med ambassadören Martin Melin kan man investera i både sin egen och i barns hälsa. Genom en julklappskampanj vill organisationen uppmuntra privatpersoner och företag att ge bort startplatser till Göteborgsvarvet och samtidigt göra en samhällsinsats.

A Non Smoking Generation har varit Charity partner till Göteborgsvarvet sedan 2016. Nästa år firar både Göteborgsvarvet och A Non Smoking Generation 40 år sedan starten 1979. Nu växlas samarbetet upp och innebär att man kan anmäla sig för att springa hela Göteborgsvarvet för en rökfri generation. En del av anmälningsavgiften går direkt till organisationens arbete med att förebygga tobaksbruk bland barn och unga.

-       Vi är så glada över samarbetet med Göteborgsvarvet. Tillsammans kan vi förbättra människors hälsa och nu inför jul är en startplats den perfekta julklappen till nära och kära eller kollegorna. Det är en investering i familjens eller personalens hälsa, och ett enkelt sätt för företag att utöka sitt hållbarhetsarbete, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

Martin Melin, polis och författare, som är organisationens senaste ambassadör ska springa för en rökfri generation. Förutom en startplats inkluderar anmälningsavgiften en träningströja med den klassiska Non Smoking-loggan och chansen att löpträna tillsammans med Martin Melin inför loppet.

-       Att springa för A Non Smoking Generation känns självklart eftersom det gynnar min egen hälsa samtidigt som jag kan bidra till arbetet för en mer hälsosam och hållbar värld, för dig och mig, säger Martin Melin.

 

För mer information, kontakta:

Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation, 0733-39 36 44

Nyckelord

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

Unga luras in i missbruk genom influencer-marketing2.2.2021 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Tobaksindustrin lägger miljontals kronor på att anlita influencers, artister och kända personer för att locka ungdomar in i ett skadligt nikotinmissbruk. Det avslöjar en ny undersökning som genomförts av Meltwater på uppdrag av A Non Smoking Generation. Undersökningen visar även på stora brister i medias granskning av tobaksindustrin som tillåts marknadsföra sina produkter genom effektivt PR-arbete som motsvarar ett annonsvärde på 48 miljoner kronor bara under första halvåret 2020.

Ny kampanjfilm avslöjar ”Barnarbete i ny förpackning”23.10.2020 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Inför FN-dagen 2020 lanserar A Non Smoking Generation en ny version av kampanjfilmen "Du Bestämmer Själv". Filmen avslöjar att vitt snus och e-cigaretter, som blir alltmer populära bland unga, framställs av tobak som odlas av barnarbetare och orsakar enorma miljöproblem. Under hösten visas filmen i organisationens föreläsningsturné ”Barnarbete i ny förpackning” för att tusentals ungdomar runtom i Sverige ska få kunskap om hur tobak motverkar FN:s globala mål för hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum