A Non Smoking Generation

Ge bort hälsa i jul #fördigochmig

Dela

18 maj 2019 kan man för första gången springa Göteborgsvarvet för A Non Smoking Generation. Tillsammans med ambassadören Martin Melin kan man investera i både sin egen och i barns hälsa. Genom en julklappskampanj vill organisationen uppmuntra privatpersoner och företag att ge bort startplatser till Göteborgsvarvet och samtidigt göra en samhällsinsats.

A Non Smoking Generation har varit Charity partner till Göteborgsvarvet sedan 2016. Nästa år firar både Göteborgsvarvet och A Non Smoking Generation 40 år sedan starten 1979. Nu växlas samarbetet upp och innebär att man kan anmäla sig för att springa hela Göteborgsvarvet för en rökfri generation. En del av anmälningsavgiften går direkt till organisationens arbete med att förebygga tobaksbruk bland barn och unga.

-       Vi är så glada över samarbetet med Göteborgsvarvet. Tillsammans kan vi förbättra människors hälsa och nu inför jul är en startplats den perfekta julklappen till nära och kära eller kollegorna. Det är en investering i familjens eller personalens hälsa, och ett enkelt sätt för företag att utöka sitt hållbarhetsarbete, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

Martin Melin, polis och författare, som är organisationens senaste ambassadör ska springa för en rökfri generation. Förutom en startplats inkluderar anmälningsavgiften en träningströja med den klassiska Non Smoking-loggan och chansen att löpträna tillsammans med Martin Melin inför loppet.

-       Att springa för A Non Smoking Generation känns självklart eftersom det gynnar min egen hälsa samtidigt som jag kan bidra till arbetet för en mer hälsosam och hållbar värld, för dig och mig, säger Martin Melin.

 

För mer information, kontakta:

Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation, 0733-39 36 44

Nyckelord

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

Sarah Sjöström och Ingemar Stenmark i gemensam kamp7.5.2019 09:17:51 CESTPressmeddelande

Sarah Sjöström, herrarna i svenska handbollslandslaget och Bella Gulldén med flera kända namn står upp för en tobaksfri generation och barns hälsa – precis som 1979 när A Non Smoking Generation startade och fick draghjälp av bland andra Ingemar Stenmark och Björn Borg. 40 år senare använder fortfarande 30 procent av alla unga tobak under sin skoltid, och tobaksindustrin arbetar hårt för att rekrytera nästa generation.

Therese Lindgren och Agnetha Fältskog i gemensam kamp7.5.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Therese Lindgren, Peg Parnevik, Alexander Pärleros och Sarah Sjöström med flera kända namn står upp för en tobaksfri generation och barns hälsa – precis som 1979 när A Non Smoking Generation startade och fick draghjälp av bland andra Agnetha Fältskog och Ingemar Stenmark. 40 år senare använder fortfarande 30 procent av alla unga tobak under sin skoltid, och tobaksindustrin arbetar hårt för att rekrytera nästa generation.

Dold tobaksreklam för miljoner29.1.2019 07:15:00 CETPressmeddelande

Under första halvåret 2018 publicerades positiva artiklar om tobak i svensk media till ett annonsvärde som motsvarar 14,8 miljoner. En stor andel handlar om ekonomiska vinster för aktieägare i tobaksbolag och vuxnas rätt att bruka tobak. Samtidigt är dold tobaksreklam ett vanligt inslag i barns och ungas vardag via sociala medier. Detta visar en ny undersökning som genomförts av Meltwater på uppdrag av A Non Smoking Generation.

A Non Smoking Generation kommer till Haparanda13.12.2018 06:00:00 CETPressmeddelande

Tisdag 18 december kommer A Non Smoking Generation till Haparanda för att anordna två kunskaps- och inspirationsevent i samverkan med kommunen. Syftet är att belysa tobakens inverkan på människor och miljön för att stärka det tobaksförebyggande arbetet riktat till barn och unga. Eventen riktar sig till elever och personal från högstadie- och gymnasieskolor, samt till de som arbetar med folkhälsan i kommunen och regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum