Upplands Väsby kommun

Ge julgranen liv efter jul!

Dela

När barren fastnar och blir jobbigt stickig under strumporna är det dags att tänka på refrängen för julgranen. I Upplands Väsby finns det flera sätt att lämna granen till återvinning.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Det finns ingen gemensam uppsamlingsplats för granar i kommunen, men det finns flera andra sätt att slänga granen rätt. Ett vanligt alternativ är att ta med sig granen till återvinningscentralen i Smedby där den blir till flis eller bränsle för fjärrvärme.

Privatpersoner kan lämna sina granar på alla återvinningscentraler som tillhör Sörab. Det finns också en mobil återvinningscentral som är i Runby den 11 januari.

– Om granen är liten nog för att få plats i en container så går det bra att lämna in den hel. Ett tips är att försöka klippa ner den för att den ska få plats bättre när du kör den till containern, säger kommunens kretsloppschef Celeste Hoffman.

Tyvärr förekommer det att granar slängs på de återvinningstationer som Förpacknings och tidningsinsamlingen (FTI) har hand om, och som finns i kommunen. Men där får man inte slänga sin gran. Förutom att det klassas som nedskräpning så utgör den torra granen en stor brandfara.

– Det är ett problem när granar hamnar på återvinningsstationerna, för där ska du bara slänga pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar. Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla det snyggt i kommunen, säger Celeste Hoffman.

Det är inte tillåtet att slänga granen från balkongen och hoppas på att vaktmästaren eller fastighetsägaren tar hand om den. Förutom faran att någon får granen i huvudet betraktas även denna handling som nedskräpning.

Det går också bra att mot en avgift beställa hämtning av granen genom kommunens kontaktcenter Väsby Direkt.

Om plastgranen behöver slängas så ska den sorteras som metall, antingen på återvinningscentralen i Smedby eller på den mobila återvinningscentralen.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

Uttalande med anledning av Trafikverkets utredning om Arlanda: ”Slutsatserna kan få allvarliga konsekvenser för Väsby”8.4.2021 09:44:59 CEST | Pressmeddelande

En utbyggnad av Arlanda flygplats är bra för regionen. Men Trafikverkets slutsatser i utredningen av riksintresset kan få allvarliga konsekvenser för både människor och miljö, inte minst för Väsbys möjlighet att växa och utvecklas som kommun. Det säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M) och oppositionsråd Mathias Bohman (S) i ett gemensamt uttalande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum