Region Örebro län

God service och gott omhändertagande trots turbulens i omvärlden

Dela
Under fjolåret påverkade covid-19 och kriget i Ukraina så väl omvärlden som Region Örebro län. Trots det lyckades Region Örebro län väl med att nå de mål som verksamheterna hade att arbeta mot. Det visar Region Örebro läns årsrapport för 2022.

- Pandemin och i viss mån kriget i Ukraina påverkade vår organisation på ett påtagligt sätt under förra året och våra verksamheter var stundtals satta under hård press. Men genom berömvärda insatser av medarbetarna kunde vi erbjuda länets invånare en bra service och ett fint omhändertagande samtidigt som vi kunde fortsätta att driva och samordna arbetet för en hållbar tillväxt och den regionala utvecklingen, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Av de tio så kallade effektmål som sattes upp inför år 2022 hade samtliga mål en god måluppfyllelse eller en mindre, acceptabel avvikelse. I detalj innebar det att fyra effektmål har uppfyllts fullt ut medan sex har en mindre acceptabel avvikelse.

- Fjolåret saknade verkligen inte utmaningar men trots det har vi kunnat bocka av många av de uppdrag vi hade att utföra. Vi har bland annat reviderat den regionala utvecklingsstrategin och fortsatt att satsa på forskning, utbildning och innovation, säger Charlotta Englund (C), regionstyrelsens vice ordförande.

- Årsrapportens innehåll visar att vi är en samhällsviktig aktör som redan i dag bidrar till en god livskvalitet för länets invånare men också att vi hela tiden strävar efter att bli bättre. Under fjolåret öppnade vi bland annat ett nytt kontaktcenter för en första kontakt vid psykisk ohälsa hos barn och unga och så förstärkte vi akutmottagningen i Lindesberg med läkarkompetens för akuta ortopediska och kirurgiska besvär även nattetid, säger Behcet Barsom (KD), ledamot i regionstyrelsen.

Region Örebro län redovisar ett positivt resultat för 2022. Balanskravsresultatet uppgår till 300 miljoner kronor, vilket är 397 miljoner kronor lägre än föregående år men 100 miljoner kronor högre än budgeterat.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Charlotta Englund, regionstyrelsens vice ordförande, telefon: 076-725 78 20

Behcet Barsom, ledamot i regionstyrelsen, telefon: 073-077 77 36

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild
Charlotta Englund
Charlotta Englund
Ladda ned bild
Behcet Barsom
Behcet Barsom
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

EU utser forskare vid USÖ att leda kampen mot allt mer svårbehandlad gonorré8.6.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den sexuellt överförbara sjukdomen gonorré ökar i förekomst och riskerar att bli obehandlingsbar på grund av antibiotikaresistens. Professor Magnus Unemo vid Laboratoriemedicinska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) och hans forskargrupp har nu utsetts av EU:s smittskyddsmyndighet (ECDC) att agera yttersta expertis i kampen mot spridningen av sjukdomen och relaterad antibiotikaresistens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum