Göteborg & Co AB

Göteborg hade högst hotellbeläggning av svenska storstäder

Dela

Förra året blev ett mycket starkt år för hotellen i Göteborg. Hela 71,9 procents rumsbeläggning i genomsnitt är högre än de andra svenska storstäderna.

Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co

Göteborg fortsätter attrahera besökare och 2018 gjordes 4 837 806 gästnätter (övernattningar) på hotellen i Göteborgsregionen. Det är drygt 60 000 fler än året innan. Det visar statistik från SCB/Tillväxtverket.

- Det har varit ett fantastiskt hotellår beläggningsmässigt. Det var många bra kongresser, mässor och stora evenemang som ökade på efterfrågan, säger Alice von Geijer, hotelldirektör på Radisson Blu Riverside och vice ordförande i Storhotellgruppen i Göteborg.

Det har under flera års tid varit en ökad efterfrågan på hotellrum i Göteborg. Samtidigt har tillskottet av ny kapacitet varit litet. Det gör att utrymmet för att växa är mycket begränsat. Men kommande år planeras stora investeringar som beräknas ge närmare 4 000 nya hotellrum.

Förhoppningarna är goda om att även 2019 kommer att bli ett bra år för hotell och övrig besöksnäring.

- Det ser positivt ut just nu så vi tror vi på ett fortsatt bra hotellår även 2019, säger Alice von Geijer.

Kontakter

Bilder

Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

GFF och SvFF lockar kvinnliga fotbollsdomare i ny digital kampanj15.2.2021 07:24:25 CETPressmeddelande

Göteborgs Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet satsar på att få fler tjejer och kvinnor att utbilda sig till fotbollsdomare. Med sin satsning Plus 10 000 visar förbunden på allvar att jämställdhetsfrågan är en fråga som prioriteras. I samband med UEFA Women´s Champions League Final som går av stapeln på Gamla Ullevi den 16 maj passar de på att locka fler kvinnliga domare genom en digital kampanj i framför allt sociala medier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum