Göteborg & Co AB

Göteborg hade högst hotellbeläggning av svenska storstäder

Dela
Förra året blev ett mycket starkt år för hotellen i Göteborg. Hela 71,9 procents rumsbeläggning i genomsnitt är högre än de andra svenska storstäderna.
Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co

Göteborg fortsätter attrahera besökare och 2018 gjordes 4 837 806 gästnätter (övernattningar) på hotellen i Göteborgsregionen. Det är drygt 60 000 fler än året innan. Det visar statistik från SCB/Tillväxtverket.

- Det har varit ett fantastiskt hotellår beläggningsmässigt. Det var många bra kongresser, mässor och stora evenemang som ökade på efterfrågan, säger Alice von Geijer, hotelldirektör på Radisson Blu Riverside och vice ordförande i Storhotellgruppen i Göteborg.

Det har under flera års tid varit en ökad efterfrågan på hotellrum i Göteborg. Samtidigt har tillskottet av ny kapacitet varit litet. Det gör att utrymmet för att växa är mycket begränsat. Men kommande år planeras stora investeringar som beräknas ge närmare 4 000 nya hotellrum.

Förhoppningarna är goda om att även 2019 kommer att bli ett bra år för hotell och övrig besöksnäring.

- Det ser positivt ut just nu så vi tror vi på ett fortsatt bra hotellår även 2019, säger Alice von Geijer.

Kontakter

Bilder

Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Bild: Per Pixel Persson/Göteborg Co
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

De odlar framtidens mat i Gamlestaden och vinner Göteborgs Companipris10.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens mat odlas i Gamlestaden. Med sin vision att förändra matindustrin genom att producera protein utan inblandning av djur eller stora odlingsytor är FoodTech bolaget Mycorena årets vinnare av Göteborgs Companipris som delas ut av Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Det banbrytande systemet för cirkulär produktion av mykoprotein har till och med fångat NASA:s uppmärksamhet.

Århundradets festival när Göteborg firar 400 år – första artistsläppet med Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman, plus en helkväll med Way Out West2.3.2023 07:00:41 CET | Pressmeddelande

Det blir storslagen festival med kunglig glans i juni när Göteborg firar 400 år. Nu släpps de första artisterna i det fullmatade musikprogrammet, Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra. Dessutom programsätter Way Out West en av kvällarna på det stora festivalområdet i Frihamnen som har fri entré och är öppet för alla åldrar. – Vi startar sommaren med århundradets festival mitt i Göteborg. Staden bjuder på en riktig folkfest med allt ifrån internationellt kända artister till göteborgska stjärnor. Vi är riktigt taggade, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen.

Göteborgs restaurangscen växer – vårens matnyheter28.2.2023 09:16:27 CET | Pressmeddelande

Göteborg firar fyrahundra år som stad i år och det kommer firas med pompa och ståt under hela sommaren. Även på matsidan finns det flera anledningar att besöka Göteborg i år. Här listar vi några av årets höjdpunkter från ny ölvandring till en helt ny kaffevecka och fokus på grön sjömat. Under åren 2021-22 öppnade det upp mer än 60 nya restauranger i Göteborg. Här kommer även några av de mest spännande nyöppningarna i vår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum