Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Göteborgs 400-årsjubileum presenterar nyhet genom livesändning

Dela
Torsdagen 4 juni fyller Göteborg 399 år. Då presenterar vi en försmak av 400-årsjubileets höjdpunkter och du får veta mer om det historiska festtåget som är en del av Jubileumshelgen 2021. Det blir premiär av en utställning med skisser på festtågets vagnar i NK:s skyltfönster, där en av vagnarna ska designas av göteborgarna själva.

Plats: Instagram @goteborg2021
Tid: Torsdagen den 4 juni klockan 10.30

Göteborgs 400-årsjubileum presenterar festtågets vagnar illustrerade av 10 kända och mindre kända illustratörer via Instagram. En av vagnarna är extra speciell eftersom den ska illustreras baserat på idéer från göteborgarna själva. Livesändningen sker i promenadformat med start vid Gustav Adolfs torg och fortsätter sedan till NK:s skyltfönster på Östra Hamngatan där vi får veta mer om utställningen av festtåget.

Medverkande vid direktsändningen:

  • Therese Brusberg, chef Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Michelle Bödtker-Lund, producent invigning och jubileumshelg, Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Henrik Wallgren, konstnärlig ledare Historiska festtåget (tio första ekipagen), Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Charlott Holmåker, presskontakt, Göteborg & Co

Det finns möjlighet att ställa frågor direkt i kommentarsfältet. För intervjuförfrågningar, kontakta Sanna Björlin, presskontakt, Göteborg & Co. Telefon: 0736 73 46 65 sanna.bjorlin@goteborg.com

Göteborgs 400-årsjubileum projektleds av Göteborg & Co, som är en del av Göteborgs Stad. Läs mer om Göteborgs 400-års jubileum på goteborg2021.com

Nyckelord

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

De odlar framtidens mat i Gamlestaden och vinner Göteborgs Companipris10.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens mat odlas i Gamlestaden. Med sin vision att förändra matindustrin genom att producera protein utan inblandning av djur eller stora odlingsytor är FoodTech bolaget Mycorena årets vinnare av Göteborgs Companipris som delas ut av Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Det banbrytande systemet för cirkulär produktion av mykoprotein har till och med fångat NASA:s uppmärksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum