Myndigheten för press, radio och tv

Göteborgs-Posten, Nerikes Allehanda och Tidningen Härjedalen beviljas presstöd

Dela

Mediestödsnämnden beslutade på sammanträde den 20 februari 2019 om bland annat driftsstöd för 2019. Totalt har 73 tidningar beviljats driftsstöd för 2019. Nya tidningar som beviljades driftsstöd vid detta sammanträde var Göteborgs-Posten (40 000 000 kr), Nerikes Allehanda (25 227 400 kr) och Tidningen Härjedalen (2 351 000 kr).

Enligt huvudregeln ska en tidning beviljas driftsstöd om täckningsgraden är högst 30 procent. I takt med att många tidningars upplagor minskar kommer fler och fler tidningar att hamna under 30 procent i täckningsgrad och därmed kvalificera sig för driftsstöd. Det gäller såväl Göteborgs-Posten som Nerikes Allehanda. Tidningen Härjedalen beviljades begränsat driftsstöd på grund av sina särskilda geografiska och befolkningsmässiga förhållanden.

För mer information om beviljade stöd kan ni ta del av myndighetens sammanställning per stödform och år här.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Myndigheten för press, radio och tv medverkar i den nationella satsningen Demokratin 100 år16.4.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Med anledning av att demokratin i Sverige fyller 100 år skriver Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) nu på Deklarationen för en stark demokrati i dialog med kommittén Demokratin 100 år. Myndigheten kommer att genomföra en rad olika kunskapshöjande insatser och aktiviteter. Syftet är att stärka demokratin genom att verka utifrån de mediepolitiska målen; att stödja yttrandefrihet, mångfald, massmediernas oberoende och tillgänglighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum