Europaparlamentet

Göteborgselever frågar ut ledande politiker på EU-nivå

Dela

Den 5 mars kommer elever vid Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg att träffa Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Ingrid Segerstedts gymnasium i får i 1,5 timme ställa frågor direkt till Europaparlamentarikerna Evin Incir (S) och David Lega (KD) samt EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— I en skola med elever som vill påverka omvärlden så har samarbetet med ambassadörsprogrammet verkligen lyft och underlättat undervisningen, säger Henrik Nilsson, lärare vid Ingrid Segerstedts gymnasium.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Fredag 5 mars

Tid: 10.00–11.45

Moderator: Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Facebooksida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Ingrid Segerstedts gymnasium är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakt: Henrik Nilsson, lärare vid Ingrid Segerstedts gymnasium: henrikn@isgy.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum