Thon Property ABThon Property AB

Gränshandeln är redo att återigen välkomna norska kunder

Dela

Norge valde att stänga sina gränser i slutet på mars på grund av Covid-19 pandemin. Idag meddelar den norska regeringen att gränsen mot Värmland åter är öppen och norska besökare behöver alltså inte längre sitta i karantän vid hemkomst.

Charlottenbergs Shoppingcenter
Charlottenbergs Shoppingcenter

Två av Olav Thon Gruppens köpcentrum finns i Värmland och medarbetarna på Charlottenbergs Shoppingcenter samt Töcksfors Shoppingcenter är väl förberedda att åter ta emot gränshandlande kunder från Norge.

- Detta är en unik och väldigt positiv situation vi hamnat i nu när gränsen åter igen är öppen. Vad gäller att minimera smittspridning av Covid-19 så har vi både i Charlottenberg och Töcksfors förberett oss väl inför flera olika scenarion med lämpliga åtgärder säger Claes Sjöholm, Centrumchef på Charlottenbergs Shoppingcenter.

Vi har bl.a. kallat in extra väktare samt förstärkning i form av parkeringsvärdar etc. Vi följer Folkhälsoinstitutets rekommendationer genom att på flera olika sätt informera om att hålla avstånd, hålla god handhygien och att hålla sig hemma vid ev. symptom med mera. Vi har utökad renhållning, inte minst vid uppenbara beröringspunkter fortsätter Sjöholm.

Hyresgästerna i köpcentrumen längst gränsen ser fram emot att åter få möta sina norska kunder efter lite mer än 4 månaders frånvaro. 

- Butikerna är väl förberedda och redo att ta emot våra efterlängtade grannar i väst. Korttidspermitteringar återgår till normal anställning och lagren fylls på igen säger Madeleine Ward, Centrumchef på Töcksfors Shoppingcenter.

Vi ser framför oss att det kan bli en hel del kunder som väljer att ta turen till oss så snart gränsen öppnar och vi känner oss trygga med att vi förberett oss på bästa sätt fortsätter Ward. 

OBS! På grund av rådande situation och pågående arbete så har vi inte möjlighet att kommentera detta ytterligare för tillfället.

Åtgärder inför gränsöppning

Bilder

Charlottenbergs Shoppingcenter
Charlottenbergs Shoppingcenter
Ladda ned bild
Charlottenbergs Shoppingcenter
Charlottenbergs Shoppingcenter
Ladda ned bild
Töcksfors Shoppingcenter
Töcksfors Shoppingcenter
Ladda ned bild

Länkar

Om

Thon Property AB
Thon Property AB
Kungsgatan 42
11135 Stockholm

08-40 300 330

www.thonproperty.se

www.olavthon.no

Thon Property - En del av Olav Thon Gruppen

Thon Property är den svenska fastighetsdivisionen i Olav Thon Gruppen som ägs av Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Gruppen äger c:a 500 fastigheter i Norge och utlandet samt äger/förvaltar 79 köpcenter i Norge och 12 i Sverige.

Följ Thon Property AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Thon Property AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum