Myndigheten för press, radio och tv

Granskningsnämndens senaste beslut

Dela
Granskningsnämnden för radio och tv har idag fattat fyra beslut. Samtliga ärenden frias.

Ärenden

  • Inslag i TV4:s Nyhetsmorgon med en intervju av en författare frias i fråga om saklighet och mediets genomslagskraft (21/01498)
  • SVT:s program Uppdrag granskning: Makt till varje pris del 1 och 2 om en granskning av aktörer i en kommun frias i fråga om opartiskhet, saklighet och bestämmelsen om respekt för privatlivet (20/05550)
  • Inslag i SVT:s Kulturnyheterna om publiceringar efter beslut om mediestöd och ett misstänkt dataintrång frias i fråga om opartiskhet och saklighet (21/00714)
  • SVT:s program Dokument inifrån: Vaccinkrigarna del 1 - 3 frias i fråga om opartiskhet, saklighet och respekt för privatlivet (20/05572 och 20/5728)

 

Du kan söka efter besluten i vårt diarium på webbplatsen. Webbdiariet hittar du under Självservice

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Granskningsnämnden för radio och tv är ett självständigt organ inom Myndigheten för press, radio och tv som har till uppgift att pröva om de som sänder radio och tv följer de regler som gäller för sändningarna. Program som prövas av nämnden kan antingen frias, frias med kritik eller fällas.

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum